‘Facebook moet ontwikkeling cryptomunt Libra stopzetten’, eist bankcommissie

Facebook moet de ontwikkeling van haar cryptomunt Libra tijdelijk stopzetten. Dat is een eis van een invloedrijke bankencommissie in de VS. Wat staat er voor de politici op het spel?

Redactioneel commentaar: Is de Libra cryptomunt van Facebook een bedreiging voor Bitcoin (BTC)?

Alles over cryptomunt uit de koker van Facebook: Libra

De weerstand onder politici voor vooral de cryptomunt Libra neemt met de dag toe. Een Franse minister en een Duitse Europarlementariër zetten serieuze vraagtekens bij een nieuwe cryptomunt, mede uitgegeven door Facebook.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

‘Bescherming tegen cryptomunten’

Ook in de VS groeit de weerstand. Amerikaanse collega’s zetten hun hak ook in het zand.

Congreslid Maxine Waters staat aan de leiding van de Financial Services Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Zij wil dat Facebook stopt met de ontwikkeling van zijn blockchain en cryptomunt Libra. Althans tijdelijk.

Waters verzoekt Facebook te stoppen omdat ze tussentijds een aantal hoorzittingen wil organiseren erover.

De eis volgt op een brief van de Republikeinse afgevaardigde Patrick McHenry. Die schrijft:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]‘Er spelen heel veel vragen over de reikwijdte en de schaal van dit project. Gaat het voldoen aan de internationale wet – en regelgeving’.[/penci_blockquote]

Waters heeft een aantal bezwaren:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Met het plan om een eigen ​​cryptomunt te creëren, zet Facebook zijn ongecontroleerde expansie voort. Er bestaan nu geen duidelijke regels die beleggers, consument en de economie beschermen tegen cryptovaluta’. [/penci_blockquote]

Een woordvoerder van Facebook reageert:

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=””]We zullen reageren op vragen van wetgevers gedurende het proces. We bereiden antwoorden voor op deze brief van mevrouw Waters.[/penci_blockquote]

Het is niet het eerste kritische geluid in de VS.

Senaatslid Sherrod Brown twitterde dat Facebook veel te groot en te machtig is geworden. De techgigant heeft misbruik gemaakt van gebruikersgegevens. Ook staat de Libra Association onder Zwitsers toezicht, een doorn in het oog van de Amerikanen.

Senatoren hebben in mei een open brief geschreven aan ceo Mark Zuckerberg. De senatoren van Banking Committee willen weten hoe Facebook omgaat met de privacy van klanten en hun financiële balans.

Bron: Coindesk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...