Cryptomunt Factom blijft gigantisch stijgen ondanks negatieve marktsentiment

In januari van dit jaar deed cryptomunt Factom een hoogtepunt aan van 80 dollar, om vervolgens – net als de gehele cryptomarkt – flink te dalen. Het kende een laagste koers op 14 november van 3,78 dollar. Sindsdien ging bitcoin en eigenlijk de gehele markt nogmaals flink lager.

Voor Factom was dat niet het geval, de cryptomunt blijft doorstijgen tot een huidige 13,35 dolllar. Een stijging van meer dan 250 procent in enkele weken tijd en dat ten tijde van een absolute berenmarkt. Bijzonder want de volledige cryptomarkt daalde in die tijd van zo’n 211 miljard dollar tot 122 miljard dollar, een daling van meer dan 40 procent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Factom

Factom is een van de weinige blockchainprojecten die werkelijk omzet draait. Terwijl de FCT-token de nodige speculatie kent, vooral via de Poloniex futuresmarkt, blijft de onderliggende business van het project robuust. Ook voor volgend jaar verwacht het bedrijf haar omzet te kunnen groeien.

Het aanbod van business-grade blockchainproducten mag een voorbeeld heten van echte toepassingen in een sector waar de meeste blockchain startups er niet in slagen om verder te komen dan de eerste fasen van hun project. De meesten weten (nog) geen inkomsten te genereren. Factom wordt gezien als een project met het potentieel om haar klantenbestand rap uit te breiden, wat cryptotraders reden geeft tot optimisme.

Samenwerking Equator

Dat is ook terug te zien in de verschillende partnerships die Factom weet te bewerkstelligen. De stijging van de FCT-koers begon op 14 november toen bekend werd dat Factom een samenwerking aanging met Equator.

Equator, een business unit/provider van standaard woningkrediet-software en marketingoplossingen voor servicemedewerkers, makelaars en verkopers, kondigde aan dat ze een deal hebben gesloten met Factom. Zij zullen Factom’s Blockchain-as-a-Service platform (BaaS), dat bekend staat onder de naam “Harmony”, in de Equator PRO oplossing gaan integreren.

Met andere woorden: er wordt gewerkt aan een hypothecaire service oplossing. Factom’s technologie zal het mogelijk maken om elke lening, hypotheek of workflow-stap vast te leggen in een onveranderlijk en versleuteld blockchain grootboek.

Laurie Pyle, COO van Factom: “At Factom we know a practical blockchain solution is needed to specifically deal with complex business data and documents. We look forward to working with Equator, who shares the vision of using blockchain technology to bring transparency and efficiency to the default servicing process”

Andere samenwerkingsverbanden

Ook werd eind november bekend gemaakt dat het Japanse Coincheck cryptomunt Factom (FCT) gaat noteren aan haar beurs. Daarnaast kondigde Factom gisteren nog een andere samenwerking aan. Ditmaal met Yooya China, wat de prijs van FCT wederom hoger drijft.

Yooya betreft een van China’s grootste onafhankelijke business-to-business online videonetwerken. Het bedrijf beheert en volgt videocontent op meer dan vijfenveertig online videodistributieplatforms in China, waaronder Alibaba’s Youku, Baidu’s iQiyi en Tencent Video.

Bronnen: Blokt, Factom, Captain Altcoin

Lees meer over:
Chinacrypto

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer