De meest opvallende stijger van de week: mithril

Bijna uit het niets was daar deze week mithril (MITH). De cryptovaluta die hoort bij het gedecentraliseerde social media platform Lit, ontwikkeld op de ethereum blockchain.

Mocht de term je bekend voorkomen, dat kan kloppen. In de boeken en films van Tolkien’s Lord of the Rings betreft mithril een bijzonder metaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De mithril is on fire, oftewel lit

De token staat op het moment 0.45 cent tegen de dollar en neemt de 77e plaats in van cryptovaluta met de grootste marktwaarde.

Opvallend, aangezien de mith sinds begin deze week pas op website coinmarketcap gelist is en pas sinds een maand in “omloop” is. Daarbij tikte het zelfs een high boven de 0,80 dollarcent aan. Bijna vanuit het niets kwam het dus zomaar de top 100 binnenwandelen, waarbij de prijs al maal tien ging.

Geen ICO

Mithril kende tot nu toe geen ICO, en dat zal er ook niet van komen, maar een private verkoop van de munt is goed verlopen. Daarbij mag het op steun rekenen van onder meer Pantera Capital en de Qtum Foundation.

Drijvende kracht is de 45-jarige Taiwanees Jeff Huang, eigenaar van 17 Media, die van Lit het nieuwe WeChat wil maken. Een ander project waar hij mee bezig is betreft een financiële crypto dienst genaamd Formosa Financial.

Hoe te bemachtigen?

Tot nu toe zijn er drie manieren om de mithril tokens te verkrijgen. De eerste is door het zogeheten “social mining”, waarbij tokens kunnen worden verkregen door op het social media platform Lit te posten. Die gedecentraliseerde app is te downloaden op zowel Android als iOS.

De tweede manier is om de tokens te kopen op de OKEx beurs, waar het sinds 24 februari gelist is. Er zou sprake van zijn dat mith nu ook op de CoinCodex beurs te verkrijgen is.

Als laatste zijn er ook de zogeheten airdrops, zoals de volgende tweet aangeeft. Waarbij handig gebruik maakt van marketingtechnieken ter adoptie.

Het lijkt erop dat er behoorlijk wat FOMO (Fear Of Missing Out) achter deze coin zit, die wellicht het nieuwe WeChat, Facebook of Instagram op de gedecentraliseerde blockchain zou kunnen worden.

Gekeken naar de algemene depressieve status (FUD – Fear Uncertainty and Doubt)? van de cryptomarkt mag ook dat wel weer eens.

Bronnen: Stocks Gazette, The News Lens, Hot Stocked

Foto: Flickr / magicatwork

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
DApp