Ethereum Classic (ETC) upgrade voor migratie dApps naar Ethereum (ETH)

Ethereum Classic (ETC) gaat het testnet van de 'Atlantis'-upgrade twee maanden eerder activeren. De splitsing van het testnet, inclusief de upgrade, moet deze maand plaatsvinden. Daar heeft de voornaamste groep ontwikkelaars van het project besloten. Voorstanders willen de volledige upgrade van het mainnet al in augustus zien. Met 'Atlantis' moet het netwerk op dApp-niveau beter 'samenwerken' met grote broer Ethereum (ETH).

Atlantis upgrade

Met de upgrade introduceert het blockchainproject een aantal veranderingen. De migratie van decentrale applicaties (dApps) moet naar 'grote broer' Ethereum gemakkelijker worden. In vakjargon wordt dit 'interoperability' genoemd. Hoe dit de komende maanden in zijn werk gaat, is op dit moment nog onduidelijk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gebruiker “soc1c” zegt in het Discord kanaal van ETC. "De eerdere deadline lag te ver weg. Er is nu overeenstemming over het testnet. De precieze lanceerdatum van de mainnet upgrade is niet bekend".

Ethereum Classic

Het project is op 20 juli 2016 ontstaan toen Ethereum besloot tot een 'hard fork' bij blok 1920000. Er werd hiertoe besloten na de DAO hack. Hackers wisten door smart contracts te kraken fondsen uit de DAO te confisqueren. De splitsing van de blockchain vond Ethereum nodig om de gedupeerden van de hack te compenseren met nieuwe fondsen.

Een groep investeerders weerden zich tegen de 'hard fork' en gingen verder op de oorspronkelijke blockchain: Ethereum Classic is geboren. Zij hechten aan de onveranderlijkheid en inwisselbaarheid ('fungibility') van een netwerk, waardoor het waarde krijgt.

De kogel is dus door de kerk na eerdere onenigheid over bepaalde componenten van Atlantis.

soc1c vertelt aan nieuwssite CoinDesk:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]“I can’t tell what the future will bring. For now we agreed to fork the testnets with everything included in [Atlantis] as it is, and reserve the option to modify mainnet spec and date in a subsequent call.”[/penci_blockquote]

Aanstaande 13 juni is er een volgende call om de upgrade verder te bespreken.

ETC koers

De koers van Ethereum Classic (ETC) op moment van schrijven is $8.56 (+6,2%). De koers is in 2019 ook fors gestegen. Op 21 december 2017 zat de koers op haar hoogtepunt: $47,77.

1 week -3.43%
1 maand +49.86%
3 maanden +98.76%
1 jaar -45.34%
2 jaar -51.59%

Tijdens Singapore Consensus spraken we met Anthony Lusardi van de Ethereum Classic Cooperative, een non-profit organisatie die de financiering en ontwikkeling van ETC in goede banen moet leiden.

Bron: Coindesk
Foto: Flickr.com

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...