Gaat LG zich bemoeien met de blockchain smartphone markt?

Gaat LG zich bemoeien met de blockchain smartphone markt? LG Electronics is een grote concurrent van met name Samsung op de Aziatische markt. Veel experts in de branche geloven dat LG binnenkort zijn eigen blockchain-smartphones gaat aanbieden als gevolg van de recente ontwikkeling bij Samsung en het uitbrengen van hun KlaytnPhone.

Volgens een rapport van het Zuid-Koreaanse dagblad Chosun is het een kwestie van tijd voordat LG zich meldt aan het front. Het gaat dus nu nog om een gerucht, LG heeft zelf nog niks bekend gemaakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Concurrentie

Eerder dit jaar, in de tijd dat Samsung hun nieuwe Blockchain-wallet aankondigde, maakte LG bekend dat ze verschillende gedecentraliseerde app-ontwikkelaars (dApp) hebben ontmoet om een ​​mogelijke samenwerking te bespreken.

Een week geleden kondigde Samsung hun blockchain-vriendelijke smartphone “KlaytnPhone” aan. Deze telefoon is momenteel alleen beschikbaar in Zuid-Korea. Het prijskaartje? $1.000.

HTC wil met hun nieuwe blockchain smartphone klanten een node laten draaien op het bitcoin (BTC) netwerk. Phil Chen, blockchain lead bij HTC, onthulde tijdens het Magical Crypto Friends event ook een goedkope versie van de Exodus 1 blockchain-telefoon, de Exodus 1s.

Het apparaat moet in staat zijn om een volledige node op het bitcoin netwerk te draaien. Echter was bekend gemaakt dat de smartphone in de 2e helft van dit jaar op de markt zou komen, het jaar is nog niet voorbij maar het is vrij stil.

LG zelf heeft onlangs een patent aangevraagd in de Verenigde Staten voor een cryptocurrency-wallet voor smartphones.

Apple

Ook bij Apple kijkt men met een schuin oog naar de ontwikkelingen in deze markt. Volgens een topbestuurder van Apple Pay kijkt men naar bitcoin en andere cryptomunten, met name op de lange termijn ziet het bedrijf veel potentie.

De smartphonefabrikanten zijn dus bijna allemaal, op hun eigen tempo en manier, bezig met zichzelf te positioneren in de wereld van telefoons en cryptovaluta. Voor LG zou dit dus een logische stap zijn.

Aandelen

Als we naar de aandelenkoers van LG Electronics kijken, zien we dat de prijs dit jaar geleidelijk is gedaald. De stukprijs ging van $14 naar $9. Er is dus minder vertrouwen in de toekomst van LG dan voorheen.

Nu is de koers opgelopen naar $ 10,84. De aandeelhouders van LG kunnen dus wel wat goed nieuws gebruiken. Wanneer het bedrijf een plekje kan veroveren in deze nieuwe opkomende markt, kan men weer rustig ademhalen.

Lees meer over:
smartphone