Japanse social netwerk LINE komt met cryptovaluta voor haar 200 miljoen leden

Vandaag maakte LINE Corporation bekend dat het een cryptovaluta (LINK) op de markt heeft gezet. LINE laat in een persbericht weten dat het tot op heden een van de grootste bedrijven is dat ooit een cryptovaluta heeft uitgegeven. En dat zou zo maar eens kunnen kloppen, het betreft immers Japan’s grootste sociale netwerk.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

LINE

LINE is een Japanse dochteronderneming van de Zuid-Koreaanse internetgigant Naver Corporation. Het is de ontwikkelaar van "LINE", een van 's werelds populairste berichtenapps met meer dan 200 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Vooral landen in Zuidoost-Azië, zoals Japan, Thailand, Indonesië en Zuid-Korea maken gebruik van de dienst.

In plaats van een Initial Coin Offering (ICO), gebruikt LINK een beloningssysteem dat gebruikers LINK-tokens geeft voor deelname aan het LINE-ecosysteem. Deze tokens kunnen vervolgens worden gebruikt voor betaling binnen de DApp-diensten van LINE. Ook zijn er verschillende servicecategorieën. Denk aan content, commercie en social games binnen het LINE-ecosysteem waarbij er met de LINK-token betaalt kan gaan worden.

LINE's CEO Takeshi Idezawa: “Over the last seven years, LINE was able to grow into a global service because of our users, and now with LINK, we wanted to build a user-friendly reward system that gives back to our users. With LINK, we would like to continue developing as a user participation-based platform, one that rewards and shares added value through the introduction of easy-to-use dApps for people’s daily lives”

BITBOX

In september zullen de LINK-tokens genoteerd worden op de eigen cryptobeurs van LINE: BITBOX. BITBOX is genoteerd in het cryptovriendelijke Singapore en ging op 16 juli 2018 live. Met deze notering stelt het gebruikers in staat ook op andere wijze LINK-tokens te kunnen bemachtigen, waarbij er andere cryptovaluta’s omgewisseld kunnen worden voor LINK-tokens.

LINK betreft de token van de LINK-blockchain, waarvan het Genesis-blok op 23 augustus 2018 het levenslicht zag. LINK Chain betreft een “servicegericht blockchainnetwerk waarmee dApps direct op het LINE berichtenplatform kunnen worden toegepast".

LINK kent een totaal aanbod van één miljard die geleidelijk vrij zullen worden gegeven, afhankelijk van hoe de markt en het ecosysteem zich ontwikkelt. 800 miljoen van de tokens zullen uiteindelijk worden vrijgegeven. De overige 200 miljoen tokens zullen door LINE Tech Plus in reserve worden gehouden.

Het mag voor de gehele cryptogemeenschap een grote stap worden genoemd. Stel jezelf eens voor dat een dienst als Whatsapp of Facebook hetzelfde zou doen. Iets wat overigens geen vreemd idee mag heten. Facebook is ondertussen ook al een tijdje hard aan het werk aan haar eigen blockchain.

Bron: Line Corp

Inschrijven nieuwsbrief