Nvidia voegt blockchain-AI startup toe aan haar incubator programma

Producent van videokaarten Nvidia wist al flink te profiteren van de cryptohype, vanwege de hausse in cryptomining. Nu gaat het zich ook verder dompelen in de blockchaintechnologie.

Ubex

Dit keer gaat het een samenwerking aan met Ubex, waarmee het een smart online marketingplatform wil gaan ontwikkelen dat gebruik zal maken van de blockchaintechnologie en kunstmatige intelligentie (AI). Abhinav Agrawal, woordvoerder van Ubex, gaf aan dat het een aanbod van Nvidia heeft aanvaard om in haar zogeheten Inception Program opgenomen te worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ubex werkt met de blockchaintechnologie en AI om een neuraal netwerk te ontwikkelen dat efficiënter is dan huidige systemen. Het bedrijf wil haar dienstverlening met de blockchaintechnologie onderbouwen, met als hoofddoel transparantie en snellere transacties.

Agrawal: “Any AI needs datasets to work more effectively and to learn. Training an AI requires a lot of effort. The blockchain base will allow us to attract thousands of sources of information that will be used to enrich our AI’s database and make it faster, smarter, stronger and more efficient”

Inception Program

Het bedrijf heeft al een prototype van het platform gepresenteerd, dat wordt getest door verschillende personen en ontwikkelaars. Het zogeheten Inception Program van Nvidia poogt data science en kunstmatige intelligentie startups van middelen te voorzien om hun revolutionaire producten te ontwikkelen.

Het geïnvesteerde geld wordt gebruikt voor educatieve doeleinden, marketingcampagnes en datasets voor het trainen van het neuraal netwerk bij Ubex. Hoofd van het Inception Program van Nvidia, Arjun Dutt, gaf tevens aan dat Ubex nu deel uitmaakt van het programma. Volgens hem is de blockchain niet de belangrijkste factor om Ubex binnen te halen, de uiteindelijk geplande toepassing van Ubex’ producten was volgens Dutt de doorslaggevende factor.

UBS ziet potentieel

UBS verhoogde ondertussen haar koersdoel voor aandelen Nvidia van 266 dollar naar 285 dollar per stuk. Aandelen Nvidia stegen enkel dit jaar al 37 procent. Volgens de bank zal Nvidia vooral profiteren van de enorme vraag naar gezichtsherkenningssystemen door de Chinese overheid.

UBS voorspelt dat de markt van “mass facial recognition and traffic monitoring” voor Nvidia tegen 2020 5 miljard dollar extra op kan leveren in verkopen. Nvidia biedt namelijk al haar “Metropolis”-platform aan, dat overheden in staat stelt om A.I.-technologie te gebruiken dat video-feeds kan analyseren. Het systeem helpt steden bij het verlenen van diensten op het gebied van verkeersmonitoring, wetshandhaving en openbare veiligheid.

Bronnen: CNBC, Coindesk

Foto: Flickr / Laineema

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
AI