Samenwerking Ripple’s Xpring en blockchain gaming-bedrijf Forte

952 totale weergaven

Er is al veel gezegd en geschreven over het blockchainproject Ripple. Met haar XRP munt neemt het nog steeds de derde plek in gekeken naar marktkapitalisatie. Er zijn een hoop voor- en tegenstanders te vinden van het centraal aangestuurde project. Feit blijft dat het bedrijf hard aan de weg timmert.

Samenwerking Forte

De investeringsarm Xpring van Ripple en het blockchain gaming-bedrijf Forte blijken nu een fonds op te zetten ter waarde van 100 miljoen dollar. Hiermee moet gaming op de blockchain worden gestimuleerd. Het wordt gebruikt om de blockchaintechnologie en XRP te integreren in bestaande games die dagelijks meer dan 50 duizend actieve gebruikers hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Forte’s technology stack includes components designed in close collaboration with Ripple. Namely leveraging the open-source Interledger Protocol with XRP serving as a base pair settlement and the container-based hosting solution Codius supporting seamless transactions across blockchains”

Forte’s platform is ontworpen om ontwikkelaars een gemakkelijke manier te bieden om de blockchaintechnologie te integreren. Het zou de betrokkenheid van de gebruiker moeten stimuleren, de monetarisatie te verbeteren en spelers volledige controle moeten bieden over hun in-game activa.

Wietse Wind en WooCommerce

Verschillende commerciële bedrijven zijn bezig met de toepassingsmogelijkheden en ontwikkeling van Ripple. Een van die bedrijven is het Nederlandse XRPL Labs, onder leiding van de Nederlander Wietse Wind. Hij maakte vorige week via een tweet bekend dat hij een wedstrijd uitschrijft voor programmeurs. De eerste programmeur die hem een werkende plug-in kan leveren die WooCommerce met Ripple integreert wint een prijs van 3.000 XRP.

WooCommerce is het platform van WordPress waarmee gebruikers hun eigen webshop kunnen bouwen. Met de te ontwikkelen plugin kan iedere webshophouder in WordPress transacties doen met Ripple.

Ondersteuning van Ripple bij Binance Wallet

Verder gaat cryptoplatform Binance Ripple’s XRP ondersteunen in haar Trust Wallet. Met de introductie van XRP, stelt Trust Wallet klanten nu in staat om vijf belangrijke cryptoactiva te kopen. Dit zijn XRP, Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

XRP wordt daarnaast toegevoegd aan het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde betaalplatform PayGlobal. Het bedrijf biedt gebruikers de mogelijkheid om XRP om te zetten in fiat. Vervolgens kan men dit uit laten betalen bij lokale geldautomaten. Al met al dus behoorlijk wat ontwikkelingen gaande in Ripple-land.

Bronnen: Fortune, Oracle Times, Ethereum World News

Foto: Flickr / Official GDC

Lees meer over:
BinancecryptoRippleXRP