Walmart klaar om blockchaintechnologie te gaan gebruiken

867 totale weergaven

De Amerikaanse supermarktketen Walmart zal haar toeleveranciers bewegen voedsel op de blockchain te gaan zetten, om zo afval te helpen verminderen, besmettingsgevallen beter te beheren en transparantie te verbeteren.

IBM

De retailer begon in 2016 met het testen van het blockchain-platform van International Business Machines Corp. (IBM). Nu blijkt zij klaar om de blockchaintechnologie daadwerkelijk te gaan gebruiken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Frank Yiannas, vice-president voedselveiligheid en gezondheid, die gisteren sprak op de Business of Blockchain-conferentie van het MIT Technology Review, is de blockchain in staat flink tijd te besparen gekeken naar tracking. Daar waar eerst zes dagen nodig waren is er met de blockchain slechts twee seconden nodig.

Walmart

Walmart heeft in totaal 11.700 winkels in 28 landen, waarvan iets meer dan de helft buiten de VS. Het opereert onder zijn eigen naam in de VS en Puerto Rico, in Mexico is het actief onder de naam Wallmex. In het Verenigd Koninkrijk als Asda, in Japan als Seiyu en in India als Best Price.

In het gebroken boekjaar 2018, dat liep tot 31 januari 2018, behaalde het een omzet van 500 miljard dollar, waarvan driekwart in de thuismarkt. Daarbij telde het zo’n 2,3 miljoen medewerkers, waarvan 1,5 miljoen in de VS.

Flipkart

De Amerikaanse supermarktgigant kwam de laatste tijd vooral in het nieuws omdat zij grootse plannen heeft tot uitbreiding in India. Daar wil zij een meerderheidsbelang nemen in het e-commercebedrijf Flipkart voor minimaal 12 miljard dollar. De transactie zou de komende twee weken afgerond worden, aldus de bronnen.

Het belang van Walmart in de grootste web retailer van India zal uiteindelijk uitkomen op 60 procent tot 80 procent, zo is de verwachting.

Bronnen: Chicago Tribune, Bloomberg, WM

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
IBMWalmart