Zes beursgenoteerde bedrijven in Japan stappen in crypto

1031 totale weergaven

Een zestal bedrijven genoteerd aan de Japanse Tokyo Stock Exchange zijn van plan crypto gerelateerde activiteiten te ontplooien. Het betreffen onder meer een van de meest populaire budget-beheerende app exploitanten, een entertainmentconglomeraat, een van de grootste muzieklabels, en een medisch bedrijf.

Deze bedrijven sluiten zich aan bij bedrijven als de Japanse SBI Group, Line Corp en Yahoo! Japan, die er al eerder voor kozen crypto-exchanges te lanceren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Avex

Een van de zes nieuwe bedrijven die in crypto gaat is Avex. Avex betreft een entertainmentconglomeraat en een van de grootste muzieklabels in Japan. Het voegt een “virtual currency exchange” toe aan haar activiteiten.

Daiwa Securities Group

Ook Daiwa Securities Group, een van de grootste effectenmakelaarskantoren in Japan, is van plan om in de toekomst iets met cryptovaluta’s te gaan doen.

President en CEO Seiji Nakada: “regarding cryptocurrency there is enough possibility of becoming a highly useful platform if conditions such as legal maintenance are in place. There will be times when major companies have to enter to improve the environment”

Money Forward

Budgetmanaging app-operator Money Forward is snel uitgegroeid tot een van de heetste startups op het gebied van financiële technologie. Op het moment kent het zo’n 5,5 miljoen gebruikers. Vanaf de zomer van dit jaar zal het bepaalde media uit gaan brengen in verband met blockchains en cryptovaluta’s.

Ook wil het dit jaar een eigen exchange uitbrengen. Zij is van plan om samen te gaan werken met 20 crypto-beurzen, in zowel Japan als daarbuiten, om boekhoudoplossingen aan te bieden voor beleggers in crypto’s.

Drecom, Yamane Medical Corporation en Adways

Daarnaast Drecom, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling en marketing van entertainment content voor mobiel en PC, dat in de crypto’s gaat.

Ook Yamane Medical Corporation, dat actief is in de verplegingssector en persoonlijke verzorging. Het bedrijf is van plan gedeeltelijke wijzigingen aan te brengen in haar statuten, om een aantal activiteiten in verband met crypto’s toe te voegen. Systeemverstrekking en -consultatie met betrekking tot virtuele valuta zullen worden toegevoegd, zo ook een valutaexchange.

Als laatste Adways, een wereldwijd marketing bedrijf voor mobiele apps. Ook deze onderneming spant zich in om virtuele valutawisseltransacties aan te gaan op basis van de officiële “funds settlement law”, die in Japan van kracht is.

Regulatie

In Japan is de Financial Services Agency verantwoordelijk voor de naleving van de wet op crypto’s en virtuele valuta’s. Japan staat wereldwijd bekend als een van de landen die progressief beleid voeren aangaande. Toch zal een Japanner actief in de cryptowereld een ander verhaal vertellen, bedrijven moeten zich immers aan bijzonder strikte wetgeving houden.

Niet voor niets dat de Japanse beurs Coincheck privacycoins twee weken geleden deliste, waaronder cryptovaluta monero en zcash.

Bronnen: Bitcoin.com, Ethereum World News

Foto: Flickr / Pedro Szekely

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
cryptoJapanmonerozcash