Samenwerking Zilliqa en Chainlink, gedecentraliseerde oracles voor smart contracts

Zilliqa gaat samenwerken met Chainlink. Zilliqa is een blockchain platform dat bekend is geworden door zijn revolutionaire sharding-technologie. Laatst genoemde levert gedecentraliseerde oracles dat er voor zorgt dat real-world informatie in smart contracts kan worden gestopt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zilliqa en Chainlink

Met deze samenwerking kan Zilliqa nu op een makkelijke en veilige manier externe data uitvoeren en gebruiken binnen het ecosysteem van de blockchain. Het maakt het mogelijk om informatie over bijvoorbeeld exchanges en marktprijzen te integreren en om resultaten van votings, weerberichten en andere soortgelijke data van andere publieke blockchains te koppelen aan de blockchain van Zilliqa.

Indirect zorgt deze samenwerking dus voor meer use-cases zoals gedecentraliseerde exchanges, handelsplatformen en andere gedecentraliseerde financiële applicaties.

Betrouwbare data-doorvoer

Chainlink levert deze data dus via gedecentraliseerde oracles vanuit verschillende bronnen en verstuurt het als het ware door naar de blockchain waaraan het gelinkt is. Daardoor is deze data gegarandeerd van een extra stukje beveiliging en robuustheid. Er is nu namelijk geen single-point-of failure meer en het wordt uitgevoerd door onafhankelijke nodes.

Door de integratie van Chainlink is de schaalbaarheid en betrouwbaarheid van het platform versterkt. Er zijn geen personen meer verantwoordelijk voor het handmatig bijwerken van de feeds met gegevens.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Dan Kochis, Global Head of Business Development bij Chainlink”]”Met het mainnet dat recent is gelaunched, laten we zien dat we smart contracts van Ethereum kunnen gebruiken. Na maanden van samenwerking met het team van Zilliqa zijn we trots om onze off-chain data querry’s uit te breiden naar een andere innovatieve pionier uit de wereld van de blockchains.”[/penci_blockquote]

Amrit Kumar, de SCO van Zilliqa, is ook blij met de samenwerking:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=” “]“Met een visie om ontwikkelaars te voorzien van technologisch goede infrastructuren en middelen, zijn wij van mening dat deze samenwerking met Chainlink ons in staat zal stellen een mooie waardepropositie te bieden aan onze ontwikkelaars en eindgebruikers.””Naar mate we meer oplossingen op het gebied van decentralized financing uitwerken, is toegang tot een veilige en betrouwbare prijs-feed van essentieel belang. Het is onderdeel van een groeiende diversiteit in het ecosysteem.”[/penci_blockquote]

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  “Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

  De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

  Gidsen
  El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

  El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

  DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
  BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

  De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

  Ethereum trending crypto Nieuws
  ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

  Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

  Nieuws
  Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

  Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

  Lees meer