eToro Review 2024 – Een Betrouwbaar Crypto Trading Platform?

etoro reviews

Handelaren en crypto traders zijn al bekend met eToro. Reden genoeg om onze eToro ervaringen te delen. Dit trading platform wordt gereguleerd door CySEC en FINRA, en klanten kunnen naast tientallen cryptocurrencies ook duizenden aandelen en ETF’s zonder kosten verhandelen.

Onze eToro review toont de sterke en zwakke punten van dit wereldwijde crypto platform aan. We behandelen de belangrijkste kenmerken en onderzoeken of dit een betrouwbaar platform is. Ook lees je hoe jij gemakkelijk en veilig kunt starten met traden bij eToro Nederland.

Overzicht eToro Nederland

In onderstaand tabel hebben we de meest relevante kenmerken van eToro geplaatst:

️Trading opties Social trading, CFDs, traden van aandelen
Cryptocurrencies Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Dash en meer
Mobiele App iOS & Android
Fee bij stortingen Geen
Fee bij uitbetaling €5,-
Klantenservice 24/7 via live chat & e-mail
Uitbetalingsperiode 1 tot 2 werkdagen
Minimale storting €50,-

eToro Review – Grootste voordelen van traden bij eToro

 • Ruim 60 geaccepteerde cryptocurrencies
 • Lage minimale storting van slechts €50,-
 • In het bezit van licenties van verschillende Europese toezichthouders
 • Veel beschikbare betaalmethodes, waaronder iDEAL
 • Mobiele optimalisatie van website en app
 • Hoge betrouwbaarheid en transparantie
 • Klantenservice ook in het Nederlands

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat is eToro?

eToro is een online broker die handel aanbiedt in aandelen, cryptocurrencies, exchange-traded funds (ETF’s), indices, grondstoffen en opties. In 2013 voegde eToro handel in grondstoffen en de trending crypto toe, te beginnen met Bitcoin en later uitgebreid met tientallen nieuwe cryptocurrencies.

eToro review - Wat is eToro - beleggingsplatform - BitcoinMagazine

Het hoofdkantoor van eToro is gevestigd in Israël en het bedrijf heeft kantoren over de hele wereld, waaronder de VS, het VK, Australië en Cyprus. Tegenwoordig heeft het platform meer dan 33 miljoen gebruikers wereldwijd.

eToro is ook voor Nederlanders zeer toegankelijk, te meer omdat je gebruik kunt maken van hun Nederlandse software voor het traden en wanneer je hulp nodig hebt, kun je door het klantenservice team geholpen worden in je eigen taal.

De geschiedenis van eToro gaat terug tot 2007, toen twee broers, Yoni Assia en Ronen Assia, samen met David Ring het bedrijf oprichtten, oorspronkelijk bekend als RetailFX.

Voor investeerders biedt eToro een unieke functie die het onderscheidt van veel andere brokers en exchanges: handelaren kunnen de bewegingen van andere crypto handelaren volgen en kopiëren met behulp van de functie genaamd “eToro copy trading’. Hiermee kun je leren en profiteren van de ervaringen van andere eToro-gebruikers.

Daarnaast kun je als nieuwe gebruiker oefenen met een eToro demo account en heb je de beschikking over een eigen wallet voor crypto’s.

eToro heeft uitstekende risicobeheersingsmaatregelen geïmplementeerd en biedt een gebruiksvriendelijke interface.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

eToro Reviews – Is eToro betrouwbaar?

Door de groeiende hoeveelheid meldingen van cybercriminaliteit binnen de tradingsector, zijn gebruikers collectief op zoek naar een veilig platform waar ze zorgeloos kunnen traden zonder bang te hoeven zijn hun digitale kapitaal in rook op te zien gaan.

eToro neemt de veiligheid van zowel transacties als persoonsgegevens van gebruikers erg serieus, en heeft hoogwaardige maatregelen getroffen om dit te kunnen waarborgen.

Zo wordt alle financiële en persoonlijke data versleuteld en handelt het platform in lijn met de strenge richtlijnen van de MiFID (Markets in Financial Intstruments Directive). Een voorbeeld hiervan is dat je activa niet op de bedrijfsrekening, maar op een aparte rekening wordt bewaard, zodat het onbereikbaar is voor hackers.

is etoro betrouwbaar

Goedkeuring door financiële autoriteiten

eToro staat onder toezicht van verschillende financiële autoriteiten, waaronder de FCA (Financial Conduct Authority) en de CySEC (de Cyprus Securities and Exchange Commission). De goedkeuring van de instanties laat niet alleen zien dat eToro zich aan alle wet- en regelgeving houdt, maar dat er ook voldaan wordt aan strenge veiligheidseisen.

Aanvullend geven ook de eToro ervaringen van echte gebruikers een goede indicatie van de betrouwbaarheid van het trading platform. Dagelijks bezoeken miljoenen tevreden gebruikers het platform. Wij kunnen gerust stellen dat het platform betrouwbaar is en er geen sprake is van een eToro scam.

 • Hoogstaande encryptiemethoden voor gegevensbeveiliging
 • Onder toezicht van FCA en CySEC
 • Miljoenen tevreden gebruikers

eToro opinies – Voor- en nadelen op basis van echte eToro ervaringen

Tijdens het onderzoek dat we voor deze eToro review hebben gedaan, hebben we de belangrijkste voor- en nadelen van het platform in kaart gebracht op basis van échte eToro opinies.

Voordelen:

 • Direct voordeel met eToro Copy Trading
 • Verschillende investeringscategorieën
 • Interface is enorm gebruiksvriendelijk
 • Ruim 60 verschillende cryptocurrencies
 • eToro Demo Account met €100.000 ‘oefengeld’
 • Slimme analysetools en statistieken
 • Handelen tegen de laagste tarieven
 • Handhaving door FCA en CySEC
 • Al beginnen met traden vanaf €50,-
 • Hoge score op betrouwbaarheid en transparantie
 • Mobiele eToro app beschikbaar
 • eToro Nederland voor contact in je eigen taal

Nadelen:

 • Geen MT4 mogelijkheden beschikbaar
 • Restricties voor bepaalde landen
 • Depositoverzekeringen niet beschikbaar voor crypto
 • Boete van € 10,- bij langdurige inactiviteit
 • Geïntegreerde eToro wallet
 • Transactiekosten voor crypto trading activiteiten
 • Stortingen en opnames niet altijd op tijd
 • Veel e-mails van eToro

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

Stappenplan: aanmelden bij eToro Nederland

Om te beginnen met traden via eToro, maak je als nieuwe gebruiker eerst een account aan. Als onderdeel van deze eToro review hebben we een overzichtelijk stappenplan samengesteld waarmee je al binnen enkele minuten kunt beginnen met traden.

Stap 1 – Navigeer naar de eToro website

Bezoek de officiële website van eToro. Klik op de groene knop met ‘lid worden’ om het registratieproces te beginnen.

etoro reviews

Stap 2 – Vul je persoonlijke gegevens in

In het scherm komt een registratieformulier tevoorschijn waar je enkele persoonlijke gegevens in moet vullen. Op het moment dat we deze eToro review schrijven werd er enkel gevraagd om een gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres.

etoro reviews

Stap 3 – Verifieer je e-mailadres

Op het e-mailadres dat je hebt ingevuld krijg je een mail van eToro met een link die je kunt gebruiken om te bevestigen dat je de juiste gegevens hebt ingevuld.

Stap 4 – Maak je profiel compleet

Om je profiel compleet te maken wordt er gevraagd om je ID te verifiëren. Dit kun je doen door een scan van de voor- en achterkant van een geldig ID-bewijs te uploaden. In Nederland kun je kiezen uit drie documenten, namelijk je paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

etoro opinie

Daarnaast worden er enkele vragen gesteld die het platform inzicht geeft in jouw persoonlijke voorkeuren en doeleinden. Denk aan vragen met betrekking tot de ervaring die je hebt met traden en je huidige financiële situatie.

Stap 5 – Begin met traden op eToro Nederland

Gefeliciteerd, je hebt een account!

Het enige dat je nog moet doen om te beginnen met traden is het storten van een tegoed. eToro ondersteunt verschillende betaalmethoden, waaronder iDEAL, en PayPal. Het minimale bedrag dat je kunt storten is €50,-. Dit is gangbaar bij een trading platform als eToro.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

eToro Demo Account

Wanneer je als nieuwe gebruiker gaat starten met traden, kan het een uitdaging zijn om je weg te vinden binnen het platform. Het feit dat je echt geld aan het verhandelen bent, maakt het extra spannend.

In deze eToro review geven we daarom graag extra aandacht aan het feit dat je gebruik kunt maken van een eToro demo account.

etoro demo account

In deze omgeving kun je met een dummy fonds van €100.000 alle functionaliteiten van het platform uitproberen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het verliezen van je eigen kapitaal.

Om gebruik te maken van het demo account, kun je het bovenstaande stappenplan volgen om je te registreren. Vervolgens klik je op ‘switch to virtual’ om in de omgeving van het eToro demo account te komen.

eToro Demo Account  Virtual Portfolio
Geldigheid Onbeperkt als onderdeel van lidmaatschap
Besturingssysteem Web, iOS, Android
Virtueel fonds €100,000

eToro kosten

De kosten waar je als trader mee te maken krijgt bij het gebruiken van eToro liggen relatief laag in vergelijking met veel andere aanbieders op de markt. Dit is grotendeels te danken aan het feit dat je bij eToro voor dezelfde prijs een grotere hoeveelheid tools kunt gebruiken die het leven van elke investeerder makkelijker en leuker maakt.

Denk bijvoorbeeld aan de eToro wallet, en de eToro copy trading functie. Zonder extra te betalen, kun je gebruik maken van inzichten en strategieën van experts en ervaren analisten.

De kosten die eToro wel rekent staan transparant weergegeven op de website. In de onderstaande sectie van deze eToro review hebben we alle kosten per investeringscategorie in kaart gebracht.

eToro Cryptocurrencies

Cryptocurrencies zijn van nature een stuk volatieler dan reguliere activa. Hierdoor variëren de transactiekosten die worden gerekend ook sterker. De range ligt tussen de 0,75% en 5%.

Cryptocurrency Transactiekosten
Bitcoin 0,75%
Ethereum 1,9%
Dash 2,9%
Bitcoin Cash 1,9%
Ripple 2,45%
Cardano 2,9%
TRON 3,5%
Litecoin 1,9%
Ethereum Classic 1,9%
Stellar 2,45%
IOTA 4,5%
EOS 2,9%
NEO 1,9%
Tezos 5%
ZCASH 3,5%
Binance Coin 2,45%

eToro Aandelen en ETF’s

Een van de voordelen die we in deze eToro review graag benoemen, is dat het traden van aandelen en ETF’s niet gepaard gaat met extra kosten. De enige kosten die worden gerekend zijn de uitbetalingskosten van €5,-

Kosten eToro aandelen Niet van toepassing
Kosten aankoop ETF Niet van toepassing
Roll-over vergoedingen Niet van toepassing
Makelaarskosten Niet van toepassing
Uitbetalingskosten €5,-
Holdingkosten Niet van toepassing

eToro CFD’s

Bij forex trading spreken we van ‘percentage in point’, ofwel ‘Pips’. Hiermee wordt de kleinst meetbare koersbeweging aangegeven. Hoe instabieler een trading paar is, hoe hoger de Pips. Bekijk de kosten in de onderste tabel.

CFD’s Kosten
Opnamekosten €5,-
Crypto Short orders 0,75%
Grondstoffen vanaf 2 Pip
Vreemde valuta vanaf 1 Pip
Aandelen vanaf 0,09%
ETF’s vanaf 0,09%

eToro reviews: eToro Wallet – is eToro portemonnee veilig?

Met de eToro wallet biedt het platform gebruikers een veilige plek om hun nieuwe cryptocurrencies op te slaan. Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen genomen die ervoor zorgen dat de digitale activa volledig zijn beschermd, namelijk door middel van cold storage, 2FA (2-factor authenticatie) en een cyber security team dat 24/7 klaar staat voor hulp bij problemen.

Om transacties te kunnen voltooien krijg je een uniek adres dat is gekoppeld aan je persoonlijke eToro wallet. De wallet kan zowel gebruikt worden via de browser als in de app.

eToro app

eToro reviews: eToro vergelijking met andere trading platformen

Als onderdeel van deze eToro review vergelijken we het platform met de meest populaire alternatieven. Dit zijn DEGIRO, Plus500 en Binance.

DEGIRO vs eToro

DEGIRO is een bekend trading platform van Nederlandse bodem. Dit platform weet veel gebruikers naar zich toe te trekken, doordat je er met kleine bedragen al kunt beginnen met traden. Er geldt een minimale storting van €0,-.

Later in het proces draai je echter alsnog op voor de kosten. De commissies die over transacties worden gerekend zijn namelijk stukken hoger dan bij eToro. DEGIRO rekent €2,- aan commissies op alle AEX aandelen en ETF’s.

Ben je voornamelijk op zoek naar een platform om crypto’s te traden, dan is DEGIRO niet de beste keuze. Waar bij eToro 60 verschillende cryptocurrencies worden ondersteund, zijn dit er bij DEGIRO maar 29.

Crypto’s 29
Minimale storting € 0,-
Betaalmethoden Visa, MasterCard, Skrill, PayPal en Bankoverschrijvingen
Commissie € 2-3,- op aandelen, € 1-3,- op ETF’s en € 0,75 op opties en futures
Vestiging hoofdkantoor Amsterdam
Beoordeling van BitcoinMagazine 86/100

Plus500 vs eToro

Plus500 is een CFD-trading platform waar gebruikers voordelig aandelen en ETF’s kunnen traden, zonder commissies te hoeven betalen. Er kan gemakkelijk worden ingelogd op meerdere apparaten en er is ook een app te downloaden.

Een handige functie van Plus500 is dat het – op basis van persoonlijke voorkeursinstellingen – meldingen geven van interessante marktbewegingen. Ondanks dat Plus500 een uitstekende keuze is, geven we de voorkeur aan eToro vanwege de handige tools en functies zoals de eToro wallet en copy trading.

Crypto’s 150+
Minimale storting € 100,-
Betaalmethoden Visa, MasterCard, Skrill, PayPal en Bankoverschrijvingen
Vergoedingen Geen
Vestiging hoofdkantoor Cyprus
Beoordeling van BitcoinMagazine 88/100

eToro vs Binance

Binance is een van de meest gebruikte exchanges wereldwijd en heeft een hoop aantrekkelijke eigenschappen. Zo worden er meer dan 350 cryptocurrencies geaccepteerd, kun je gebruik maken van een eigen wallet en liggen de kosten van transacties erg laag.

De lage transactiekosten zijn voornamelijk te danken aan het feit dat Binance een eigen Binance Smart Chain blockchain heeft. Daarnaast hebben zo ook hun eigen BNB crypto token en Binance NFT’s wat voor veel investeringsmogelijkheden zorgt.

Binance en eToro zijn beide grootmachten binnen de trading sector. Mocht je specifiek op zoek zijn naar het traden in veel verschillende cryptocurrencies, dan is Binance een betere keuze. Binance heeft een overweldigende hoeveelheid geaccepteerde crypto’s, en dus erg veel altcoins.

Crypto’s 350+
Transactiekosten 1,8% met creditcard/betaalpas, € 1,- voor bankoverschrijvingen, geen kosten voor P2P betalingen
Aankoopkosten BTC Tot 0,1%
Wallet Geïntegreerd
Top features Meer dan 350 populaire cryptomunten, slechts € 1,- transactiekosten bij storting via bankoverschrijving, staking programma en eigen launchpad
Beoordeling van BitcoinMagazine 95/100

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

eToro Betaalmethoden

Om te kunnen traden via eToro, stort je eerst een tegoed via de eToro app of website. Je kunt kiezen tussen een groot aantal verschillende betaalmethoden. Dit is direct een van de grote pluspunten van het traden via eToro.

We hebben de verschillende betaalmethoden op een rijtje gezet:

 • iDEAL
 • Visa
 • Mastercard
 • Bankoverschrijving
 • PayPal
 • Neteller
 • Krill
 • Klarna
 • eToro Money

Minimale eToro Storting

Voor traden via eToro Nederland geldt een minimale storting van €50,-. Afhankelijk van de gekozen betaalmethode kan dit bedrag echter variëren. Zo is de minimale storting bij het gebruiken van een traditionele bankoverschrijving €500,-!

eToro iDEAL

iDEAL wordt wereldwijd weinig gebruikt. Desalniettemin is het de meestgebruikte betaalmethode in Nederland, en heeft het gebruik ervan een aantal belangrijke voordelen. Zo worden er geen transactiekosten gerekend, en voldoen alle betalingen via dit platform aan de hoogste veiligheidseisen.

Om het trading platform ook toegankelijk te maken voor de Nederlandse markt, biedt eToro ook iDEAL aan als betaalmethode.

eToro iDEAL2

eToro reviews – eToro copy trading

In deze sectie van onze eToro review bespreken we een van de functionaliteiten waar het platform zich mee weet te onderscheiden, namelijk eToro copy trading.

Copy trading is een vooruitstrevende innovatie waarmee gebruikers inzicht krijgen in het portfolio en de investeringshandelingen van ervaren traders. Het is mogelijk om deze strategieën volledig te kopiëren, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het maken van kritieke afwegingen.

etoro copy trading

Deze functie wordt door zowel nieuwe als ervaren traders gebruikt om veel verschillende werkwijzes te combineren en daar een eigen strategie uit te destilleren.

eToro reviews – Mobiele optimalisatie van eToro

Tijdens het onderzoek dat ons team uitvoert voor onze eToro reviews, zien we steeds vaker dat gebruikers het belangrijk vinden om vanaf verschillende apparaten op elke gewenste locatie te kunnen inloggen.

Het platform van eToro speelt hier slim op in. Door uitstekende mobiele optimalisatie is de website gebruiksvriendelijk voor vrijwel alle apparaten en browsers. Daarnaast is er voor eToro Nederland ook een mobiele app beschikbaar.

Mobiele eToro app

De eToro app is te installeren op alle mobiele apparaten met een iOS of Android besturingssysteem. Hiervoor moet de app eerst worden gedownload in de AppStore of Google PlayStore.

Gebruikers van de app kunnen grotendeels van dezelfde functionaliteiten gebruikmaken die ook op de website beschikbaar zijn. Denk hierbij aan het overzicht met transacties, activiteiten van andere beleggers en het volgen van de actuele koersen.

etoro app

eToro Reviews – Contact met klantenservice

Of je nu een nieuwe of ervaren gebruiker bent van eToro, het kan altijd gebeuren dat je onverhoopt tegen problemen aanloopt. Zeker wanneer er echt geld op het spel staat, is het fijn als je vlot en kundig wordt geholpen door de klantenservice.

De aandelenmarkt gaat 24/7 door, waardoor het supportteam van eToro ook dag en nacht voor je klaar staat.  Voor deze eToro review hebben we in kaart gebracht via welke kanalen je contact kunt opnemen, en welke talen ze spreken om hun internationale publiek te bedienen. ´

Goed nieuws – de klantenservice van eToro Nederland is ook gewoon in het Nederlands te bereiken!

Beschikbare kanalen Telefoon, Email, Live Chat
Telefoon 1-888-271-8365
Live chat Website
Email [email protected]
 Beschikbaarheid maandag tot vrijdag (24 uur per dag)
 Talen Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Nederlands, Pools, Zweeds, Deens, Fins, Noors, Russisch, Chinees, Arabisch, Hebreeuws

eToro Reviews – Conclusie

In deze eToro review hebben we het bekende tradingplatform eToro onder de loep genomen. Hierbij hebben we gekeken naar de kenmerken en functionaliteiten van het platform, evenals de belangrijkste voor- en nadelen.

Aanvullend hebben we de registratieprocedure van eToro Nederland in kaart gebracht, en de meest gestelde vraag van geïnteresseerde lezers beantwoord – namelijk: ‘Is eToro betrouwbaar?’.

Dankzij het grote aantal cryptocurrencies dat wordt ondersteund, de extra functionaliteiten als eToro copy trading en de geïntegreerde wallet sluiten we deze eToro review af met een positieve beoordeling.

Geïnteresseerd in het traden via deze betrouwbare broker? Gebruik onderstaande link om direct een account aan te maken!

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

 

eToro Reviews – Veelgestelde Vragen

Is de eToro portemonnee veilig te gebruiken?

Is eToro betrouwbaar?

Is eToro een scam?

Hoe kan ik Bitcoin kopen bij eToro?

Hoe werkt eToro Inloggen?

Waarvan is eToro sponsor?

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...