Whitepaper Bitfinex bevestigt Initial Exchange Offering (IEO) van 1 miljard USDT

De cryptobeurs Bitfinex bevestigd dat het een Initial Exchange Offering (IEO) van $1 miljard houdt. Dit is te lezen in de whitepaper die op 8 mei is gepubliceerd. De afgelopen dagen doken er al verschillende neppe whitepapers op, maar nu is daar dan eindelijk de officiële mededeling van het team van de exchange.

LEO tokens te koop

Het mag inmiddels welt algemeen bekend zijn dat Bitfinex middenin een reeks van juridische onderzoeken zit. Ze worden er van beschuldigd dat ze $850 miljoen ‘zijn kwijtgeraakt’. Eerder lieten ze al doorschemeren dat ze een eigen token wilden gaan verkopen. De release van whitepaper geeft weinig verrassingen, vergeleken met de geruchten die rond gingen. Er wordt 1 miljard LEO tokens in de verkoop gedaan, met elk een waarde van 1 USDT (Tether). Dit moet (waarschijnlijk) het tekort aan USDT, dat bevroren staat op externe adressen, gaan dekken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Whitepaper Bitfinex bevestigt Initial Exchange Offering (IEO) van 1 miljard USDT
LEO token van Bitfinex

Publiekelijke verkoop

De investeerders kunnen de LEO token gaan gebruiken voor verschillende ‘on-exchange activities’. Op 11 mei zal de verkoopronde voor de private investeerders voorbij zijn. Vlak daarna zal de markt open gaan voor de publieke fase van de IEO. In de geruchten van de afgelopen dagen was 10 mei genoemd als deadline voor de private sale. Over deze verkoop staat in de whitepaper het volgende:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”If fewer than 1 billion USDT tokens are sold by private token sale, the Issuer may thereafter sell remaining tokens at times and in a manner it deems appropriate in its sole discretion, consistent with applicable law,”[/penci_blockquote]

IEO’s worden in 2019 steeds populairder onder de cryptobeurzen. Het zorgt er voor dat de token-sale compleet binnen de eigen deuren plaats vindt. Daardoor is er veel meer controle over het hele proces. Bittrex heeft vorige maand bijvoorbeeld ook de IEO van Ocean Protocol afgekondigd. Mocht je nog niet heel erg bekend zijn met IEO’s? Bekijk dan eens onze 101 pagina, waar we duidelijk voor je hebben uitgelegd.

https://bitcoinmagazine.nl/2019/05/coinmarketcap-verwijdert-bitfinex-prijsdata-index/

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
BitfinexIEO