SEC roept Veritaseum halt toe na miljoenenfraude bij ICO

Hoe had je de afgelopen week snel geld kunnen verliezen? Het antwoord is: door VERI muntjes te hebben. De prijs van de cryptomunt daalde binnen 24 uur met meer dan 60%. De oorzaak? Een ICO fraude.

Veritaseum in de problemen

Er zijn grote problemen bij Veritaseum. De Securities en Exchange Commision (SEC) zit namelijk achter ze aan. In een rapport is meer te lezen over deze zaak. Zoals in onderstaand screenshot te lezen is, is er een zaak tegen Veritaseum Inc., Veritaseum LLC en de CEO van het bedrijf, Reginald Middleton, aangespannen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

SEC roept Veritaseum halt toe na miljoenenfraude bij ICO

De SEC beweert dat deze drie entiteiten van eind 2017 tot 2018 een frauduleuze en niet-geregistreerde ICO hebben uitgevoerd. Het verzoekt het Amerikaanse gerechtshof om het project een rood kruis te geven. Verder moeten alle activa van de verweerders een ‘emergency freeze’ krijgen.

Hindenburg Research deelde de uitspraak van de SEC op 12 augustus. Volgens het document dient de commissie een formele aanklacht in tegen Reginald Middleton, het New Yorkse bedrijf Veritaseum Inc. en het in Delaware gevestigde Veritaseum LLC.

ICO fraude

Het beklag is dat er bij de ICO voor bijna $15 miljoen is opgehaald terwijl de investeerders zijn misleid met valse beloften en onjuiste verklaringen. Van dit bedrag is nog ongeveer $8 miljoen over en dit moet per direct worden vastgezet. Eigenlijk wordt alles rondom het project aan banden gelegd.

Naast de bankrekening is ook de toegang tot alle documenten ontnomen zodat eventuele schimmigheden niet meer weggepoetst kunnen worden. Er mag niets vernietigd worden en een derde partij mag onderzoek gaan doen naar alle informatie die beschikbaar is.

Het bedrijf verkocht haar VERI tokens aan investeerders zodat zij daarmee toegang konden krijgen tot extra informatie. VERI is een token die uitgebracht is op de Ethereum blockchain. Het is met een ratio van 30:1 gepegged aan de Ether (ETH).

Deze token was volgens de verweerder een utility token, wat inhoudt dat tokenholders voordeel kunnen halen uit het bezitten van deze munten. Er kon toegang verkregen worden tot onderzoeksdocumenten, educatieve cursussen en analyses die met blockchain en de wereldeconomie te maken hebben. Volgens de SEC is dit dus allemaal niet helemaal netjes gedaan.

De SEC heeft al wel eerder blockchainprojecten aangeklaagd. Eerder was KIK al de pineut omdat er sprake was van niet geregistreerde effecten.

Tokenprijs VERI

Er zijn tijden geweest dat de token van Veritaseum veel aandacht kreeg. In juli 2018 was de token $80 waard en stond het op rang 37 van de CoinMarketCap. Het was destijds met een marktkapitalisatie van $157.403.010 groter dan Tether (USDT). Even ter vergelijking: dat is meer dan de cap die WAVES, BitTorrent en Holo op de dag van vandaag hebben.

SEC roept Veritaseum halt toe na miljoenenfraude bij ICO

Nadat dit nieuws naar buiten kwam, stortte de koers van VERI helemaal in. Waar de prijs de afgelopen week rond de $16 schommelde, mag je er nu blij mee zijn als je er nog 6$ voor krijgt. Eerder vandaag bereikte de munt een dieptepunt van $4. Binnen 24 uur daalde de munt met meer dan 60% en de verwachting is dat de dump ook nog niet klaar is. Bekijk de prijs realtime op coinmarketcap. De munt is ook uit de top 200 verdwenen, waar het vorige week nog een mooie 134e plek bezette.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
fraudeICO

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Valkyrie lanceert Bitcoin Futures fonds met 2x leverage

Het grote Valkyrie slaat weer toe op de bitcoin-markt en lanceert een Futures-fonds waarmee investeerders...

Wat is ethereum Nieuws
ETH Koers Stuit Op Weerstand $3K Niveau – Wat Gaat Ethereum Doen?

De Ethereum koers staat deze vrijdag net onder het niveau van $3.000 en het heeft...

beste ai crypto Nieuws
AI Coins In De Lift Na Winst Nvidia – 3 Beste Crypto AI Projecten

Nvidia, de bekende fabrikant van microchips, maakte op woensdag zijn omzet van Q4 2023 bekend....

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Lees meer