DogWifCat Kopen in 2024 – $DWIFC koopgids

dowifcat kopen

Wil je graag de meme coin DogWifCat kopen? In deze uitgebreide koopgids lees je alles over de token, van het ontstaan en de tokenomics tot de voor- en nadelen die het investeren in deze token met zich meebrengt. Eén ding is zeker: bij DogWifCat zijn plezier en potentie gegarandeerd!

DogWifCat – Een samenvatting

 • Straight to Dex: Op 20 maart 2024 werd de token met een straight-to-DEX launch op de markt gezet. Vanaf dat moment kon $DWIFC vrij verhandeld worden op Raydium en Jupiter.
 • Populair: Meme crypto liefhebbers herkennen de verwijzingen naar andere populaire tokens, zoals Dogecoin en Pepe meteen. Daarnaast zullen sommige ‘degens’ ook de serie CatDog herkennen.
 • Ongecompliceerd: DWIFC is een ongecompliceerde meme coin. Er zijn geen extra lagen of bijzondere opties en mogelijkheden. Dit maakt DogWifCat een meme coin in de meest pure vorm.

Hoe koop ik DogWifCat? Een Stappenplan

Ben je van plan om snel deze supervrolijke meme coin te kopen? De waarde van deze kleine crypto token kan sterk fluctueren. Kies dus het juiste koopmoment en volg dit stappenplan om meteen toe te slaan. Hoe koop je DogWifCat?

Snel en gemakkelijk DogWifCat kopen

 1. Stap 1: Maak een crypto wallet aan

  Om DogWifCat te kopen is het zaak om over een crypto wallet te beschikken die SOL tokens ondersteunt. Een voorbeeld van een dergelijke wallet is Best Wallet, al kun je er ook voor kiezen een andere wallet te gebruiken. Op onze pagina met de beste crypto wallets vind je meer informatie over het kiezen en installeren van een wallet.
 2. Stap 2: Vul je wallet met SOL tokens

  Een gloednieuwe wallet moet gevuld worden voordat je een aankoop kunt doen. Op verschillende exchanges kun je fiatgeld (zoals euro’s en dollars) omwisselen voor cryptovaluta. Zorg dat je Solana (SOL) tokens koopt en deze overschrijft naar jouw nieuwe wallet adres.
 3. Stap 3: Bezoek Raydium of Jupiter

  Raydium en Jupiter zijn twee kleine exchanges waarop de DogWifCat token aangeboden wordt. Deze exchanges kun je via de browser en vaak ook via een wallet app bereiken. Koppel je wallet met deze website.
 4. Stap 4: Zoek en koop DWIFC

  Via de zoekfunctie kun je op zoek naar de DogWifCat token. Gevonden? Controleer of je echt de juiste token hebt, en niet bijvoorbeeld FrogWifHat of DogWifHat hebt aangeklikt. Klopt alle informatie, dan kun je aangeven hoeveel SOL je wilt gebruiken om DogWifCat te kopen. Klik op ‘Buy’ om de transactie in gang te zetten. Gefeliciteerd, je hebt succesvol in DWIFC geïnvesteerd!

dogwifcat kopen1

Hoe kan ik DogWifCat verkopen?

Is de koers van DogWifCat flink gestegen en ben je van plan om je winst te verzilveren? Dan kun je de token gemakkelijk en eenvoudig verkopen via de exchanges Raydium en Jupiter. Je kunt ervoor kiezen de token in te ruilen voor Solana, maar je kunt ook gaan voor een uitbetaling in fiat valuta. Bedenk wel dat er verschillende kosten per transactie gerekend kunnen worden – ga dus niet te lichtzinnig met je tokens om.

Wat is DogWifCat?

Ineens was daar een gloednieuw meme project: DogWifCat. Een leuke en vrolijke token, die haar inspiratie overduidelijk gehaald heeft bij de succesvolle meme coin DogWifHat en kinderserie CatDog. De hoofdfiguren in deze meme coin zijn een hond en een kat, die als een Siamese tweeling aan elkaar vastzitten (dit verklaart uiteraard ook de naam van de token). De hond is een Shiba Inu, het hondenras dat vaker als symbool wordt gebruikt voor meme coins.  De kat doet lichtelijk denken aan Pepe the Frog.

dogwifcat kopen - interessante nieuwe crypto's - meme coins

DogWifCat is een meme coin zonder pretenties: er is een website gemaakt, waar slechts heel summier informatie op te vinden valt. Zo is te lezen dat DogWifCat een hond is met een kat eraan, of andersom. Ook wordt geschreven dat je aan het juiste adres bent wanneer je fan bent van memes, lol en crypto.

Andere meme coins hebben een betere tokenomics, stakingsmogelijkheden, een whitepaper en een roadmap. Deze zijn niet voor DogWifCat te vinden. DogWifCat is een meme coin zoals meme coins bedoeld zijn: ongecompliceerd en zonder valse pretenties. Juist dat zou deze veelbelovende crypto wel eens de mogelijkheid kunnen geven flink te stijgen.

DogWifCat Tokenomics

Over de tokenomics van DogWifCat is het volgende bekend: er zijn in totaal $1 miljard tokens, en deze zijn op 20 maart 2024 allemaal in één keer op de exchanges Raydium en Jupiter verschenen. Beide exchanges zijn actief op de blockchain van Solana, wat van DWIFC een Solana meme coin maakt. Solana meme coins hebben in het verleden goede resultaten neer gezet, bijvoorbeeld toen de BONK koers alle verwachtingen overtrof.

dogwifcat meme coin kopen

Het feit dat het volledige aantal tokens op de exchanges geplaatst is, maakt een aantal zaken duidelijk. Zo weten we dankzij deze allocation zeker dat er geen rug pull vanuit het projectteam plaats kan vinden. Dit geeft investeerders een extra vorm van veiligheid en zekerheid. Ten tweede is er dankzij deze toewijzing van 100% geen mogelijkheid tot het inrichten van een staking mechanisme, buybacks of andere bijzondere verrichtingen. Dit past bij de status van de token als pretentieloze meme coin. DogWifCat is een token puur gemaakt om mee te speculeren.

Waarom moet ik DogWifCat kopen?

Veel investeerders die op zoek zijn naar een nieuwe cryptomunt willen dat deze een bepaalde functie met zich meebrengt, zoals een razendsnel netwerk of goede mogelijkheden tot staking. DogWifCat heeft dit allemaal niet. Toch is het een token die de potentie heeft om flink te stijgen, omdat het concept van de munt aansprekend is voor de doelgroep. De verwachting is dat hierdoor veel meme crypto ‘degens’ instappen, waardoor de koers van de token omhoog gaat.

Andere investeerders, tot aan professionele crypto traders toe, zien de stijgende cijfers van de token en herkennen de kans om geld te verdienen met crypto. Wanneer ook zij instappen, kunnen meer serieuze investeerders niet langer achterblijven. Zo kan een token die eigenlijk ‘voor de lol’ begon, uitgroeien tot een gevestigde naam in de crypto wereld.

dogwifcat ($DWIFC) kopen - hond en kat crypto meme coin
Al op de eerste handelsdag steeg DogWifCat met meer dan 2000%. Bron: Dextools

In het verleden hebben we gezien dat bijvoorbeeld Dogecoin (waar DogWifCat deels haar inspiratie vandaan haalt) enorme koers stijgingen wist neer te zetten. Deze meme token is inmiddels de negende token qua grootte, met een marktkapitalisatie van meer dan $21 miljard.

Andere succesvolle meme coins

Dogecoin is een bekend voorbeeld van een kleine meme coin die vroege investeerders enorme winsten heeft bezorgd. Hoewel geen enkele andere meme token zo groot is geworden als DOGE, zijn er genoeg voorbeelden van kleinere meme tokens met grote winstfactoren.

PEPE
De meme coin Pepe is gebaseerd op het getekende figuurtje Pepe the Frog, een brutale kikker met een voorliefde voor zwartgallige humor. De token is de meest populaire meme coin die niet op Shiba Inu’s (het Japanse hondenras dat voor Dogecoin gebruikt wordt) gebaseerd is. In 2023 steeg de meme coin Pepe met maar liefst 7000% in slechts drie weken. Momenteel heeft de token een Market Cap van $3 miljard. De kat van DogWifCat lijkt op Pepe geïnspireerd.
BONK
In het najaar van 2023 was de meme coin BONK een van de grootste stijgers in de cryptowereld. Mede dankzij een grote crypto airdrop kreeg de token wereldwijd veel aandacht, en steeg de koers van de token met meer dan 20.000%. Uit gegevens blijkt dat enkele investeerders daadwerkelijk miljonair zijn geworden dankzij de tijdige aankoop van deze token. Mogelijk kan DogWifCat, dat net als BONK op de chain van Solana draait, delen van dit succes kopiëren.
Sponge
Tijdens de bear market in het voorjaar van 2023 was er één meme coin die het uitstekend deed. $SPONGE zette investeerders in vuur en vlam, en groeide van een $1 miljoen market cap naar een $100 miljoen market cap. Sommige investeerders hadden dankzij deze groei een winst van 100x hun inleg. Het projectteam achter de token (waarvan geruchten gaan dat ze ook achter DogWifCat zitten) heeft inmiddels een tweede Sponge token ontworpen, die ook voor grote winsten moet zorgen. Lees hier hoe je SpongeV2 kopen kunt.

Conclusie

DogWifCat is een vrolijke en humoristische nieuwe meme token op de Solana blockchain die de potentie heeft om flink te stijgen omdat ze in staat is haar community op de juiste manier aan te spreken. Liefhebbers van meme crypto zijn onder de indruk van het creatieve design van de token en de pretentieloze opzet.

De token is te koop via de exchanges Raydium en Jupiter. Mocht het project groeien, dan zullen ook andere exchanges de token waarschijnlijk gaan aanbieden. Via het stappenplan in deze koopgids kun je snel en gemakkelijk DogWifCat kopen.

De geschiedenis heeft uitgewezen dat kleine projecten zoals deze snel kunnen groeien – sommige tokens hebben hun vroege investeerders zelfs miljonair gemaakt. Mogelijk is het een slimme zet om snel in te stappen bij deze meme coin. Niet alleen voor de lol, maar toch ook zeker voor de winst.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Veelgestelde vragen

Wat is DogWifCat?

Hoeveel DogWifCat tokens zijn er?

Waar kan ik DogWifCat kopen?

Referenties

Bij het samenstellen van de DogWifCat koopgids is gebruik gemaakt van de volgende bronnen:

 1. Dogecoin: van meme tot cryptomunt van 2 miljard – RTL Nieuws
 2. Van de quasilollige meme coins zijn we nog niet verlost – Het Financieele Dagblad
Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...