Internet Computer (ICP) koers verwachting 2024, 2025-2030

koers icp internet computer verwachting

Wat is de Internet Computer (ICP) koers verwachting en zit er nog toekomst in deze coin? De koers van de ICP coin steeg met ruim 400% vanaf haar dieptepunt aan het einde van 2023. Lees of dit blockchain protocol deze stijging kan volhouden en wat onze ICP crypto verwachting is voor 2024, 2025 en 2030.

De ICP Live koers

De huidige koers van internet Computer (ICP) is $8.28, dit is een verschil van 5.22% ten opzichte van 24 uur geleden. Wij houden deze koers live bij, zodat jij altijd op de hoogte bent van de meest actuele koers.

De ICP koers verwachting

 • Direct na de lancering van de Internet Computer coin op 7 mei 2021, steeg de coin naar haar ATH (All Time High) van $750,73.
 • Een paar dagen na de lancering daalde de koers met ruim 40% naar het niveau van $428,48 op 11 mei 2021.
 • De ICP koers heeft zich niet kunnen herstellen en daalde verder. Aan het begin van 2022 was de koers tot onder de $15 gezakt.
 • De Internet Computer koers daalde verder naar een dieptepunt van $2,8336 in september 2023. Vergeleken met de ATH van de coin was dit een daling van 99,62%.
 • Vanaf dat moment is de ICP koers gaan stijgen met een indrukwekkende 439%.
 • Bij de adoptie van het ICP Internet Computer netwerk kan de koers verder blijven stijgen.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Internet Computer koers ontwikkeling

Wanneer we kijken naar de onderstaande grafiek van de Internet Computer koers kijken, zien we dat de coin geen goede start heeft gekend. De Internet Computer coin kwam op 7 mei 2021 samen met het Internet Computer Protocol op de markt met een koers van $750,73. Op 11 mei stond de ICP koers op $428,48.

 • De ICP koers daalde vrijwel direct naar een dieptepunt van $30,39.
 • In september 2021 steeg de koers weer naar net onder de $80. Vervolgens kende de ICP koers enkele kleine stijgingen, om vervolgens toch weer verder te dalen in 2022.
 • Aan het einde van 2023 bereikte de ICP coin haar laagste waarde tot nu toe: $2,8336.
 • Vervolgens pakte de koers van ICP de draad weer op en steeg naar boven de $15 op 5 januari 2024.
 • De Internet Computer koers wist met de stijging van meer dan 200% het vertrouwen van traders te winnen.

Internet Computer koers 2021 - 2024

Bron: CoinMarketCap, Internet Computer koers

ICP koers verwachting voor 2024

De ICP koers verwachting 2024 is afhankelijk van een aantal factoren, maar vooral van de ontwikkelingen op de crypto markt.

De eerste ontwikkeling betreft de gevolgen van de goedkeuring door de SEC van de spot Bitcoin ETF’s op 10 januari jl. Nu is het wachten op de goedkeuring van andere crypto ETF’s. Dergelijke gebeurtenissen hebben een grote impact op de koersen van cryptocurrencies, zo ook de ICP koers.

Een tweede factor die van invloed zal zijn op alle cryptocurrencies, is de Bitcoin halving die in 2024 gaat plaatsvinden. Historisch gezien stijgen de crypto koersen flink na een Bitcoin halving. Als gevolg hiervan kan het goed zijn dat de koersen van crypto’s in de komende tijd al gaan stijgen in participatie op deze gebeurtenis.

Een derde ontwikkeling op de cryptomarkt die invloed kan hebben op de crypto koersen, en dus ook op de ICP koers, zijm de renteverlagingen door de Amerikaanse Federal Reserve (Fed). Naast deze renteverlagingen is er ook sprake van een bredere adoptie van crypto. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat traders meer vertrouwen krijgen in volatiele activa zoals crypto.

Tot slot kunnen ontwikkelingen rond de Internet Computer coin zelf invloed hebben op de koers verwachting van de ICP token. Zo kan de ICP koers omhoog schieten zodra er nieuwe dApps worden ontwikkeld voor het Internet Computer netwerk. Daarnaast ligt een subnet voor Europa in het verschiet.

Deze ontwikkelingen kunnen er voor zorgen dat de Internet Computer koers gaat stijgen in 2024. Wij denken dat de gemiddelde Internet Computer koers verwachting voor 2024 $30 is, met als laagste koers $10 en hoogste koers van $50.

Jaar Laagste koers Gemiddelde koers Hoogste koers
2024 $10 $30 $50

Internet Computer verwachtingen 2024

 • Bitcoin ETF’s goedkeuring door de SEC
 • Bitcoin halving
 • Renteverlagingen door de Fed
 • Ontwikkelingen rondom de Internet Computer coin

Deze punten zorgen ervoor dat de ICP crypto verwachting voor 2024 overwegend positief is.

ICP koers verwachting voor 2025

De Internet Computer price prediction 2025 kan ook zeer positief uitpakken. Zeker wanneer de wereldwijde acceptatie van crypto blijft doorzetten en de inflatie in 2025 blijft dalen. Traders zullen dan hun geld hoogstwaarschijnlijk gaan investeren in cryptocurrencies. Daarbovenop kan het gewenste effect van de Bitcoin halving in 2025 zorgen voor stijgende crypto koersen.

Het protocol van de Internet Computer crypto zal in 2025 uit kunnen breiden. De ontwikkelaars starten in 2024 al enkele verbeteringen, die in 2025 volledig tot hun recht kunnen komen. Het ICP coin team is onder meer bezig met encryptie voor gebruikers van Internet Computer dApps, het uitbreiden van het aantal ondersteunde smart contracts en verbeterde communicatie tussen de subnets. Wanneer deze zaken als gewenst verlopen kunnen we uitgaan van een gemiddelde koers van $92,50.

Er zijn echter ook factoren met negatieve invloeden die kunnen zorgen dat de trending crypto ICP crypto koers gaat dalen. Dit zijn bijvoorbeeld het toepassen van regels, een dalende algehele crypto markt of problemen bij het ontwikkelen van voorgenoemde verbeteringen in het ICP coin netwerk. Deze punten kunnen zorgen voor een koers van rond de $25.

Over het algemeen ziet de koers ICP voor 2025 er positief uit. De hoogste koers die we mogelijk achten is een koers van $160. Deze Internet Computer koers is mogelijk wanneer de Bitcoin koers daadwerkelijk stijgt en traders over de hele wereld meer gaan investeren in crypto.

Jaar Laagste koers Gemiddelde koers Hoogste koers
2025 $25 $92,50 $160

ICP koers verwachting voor 2030

De Internet Computer verwachting voor 2030 ligt nog ver in de toekomst, waardoor een voorspelling uitspreken te maken heeft met onbekende factoren. De Internet Computer price prediction 2030 hangt af van enkele grote gebeurtenissen op de markt, waaronder:

De kans is groot dat er in 2030 meerdere regulaties zijn doorgevoerd voor cryptocurrencies. Wanneer dit verbeteringen zijn, kan dit ervoor zorgen dat crypto trading gestimuleerd wordt.

Als we kijken naar eerdere Bitcoin halveringen, merken we op dat het effect van de Bitcoin halving na een aantal jaar verzwakt. Tegen 2030 zullen de crypto koersen dus weer kunnen dalen.

Experts verwachten dat de crypto markt in 2030 gegroeid is ten opzichte van 2024. Traders zullen meer vertrouwen hebben in cryptocurrencies, mede door het toepassen van regulaties, waardoor de crypto markt tegen deze tijd meer waard is geworden. Onze koers ICP Internet Computer verwachting voor 2030 is dan ook gemiddeld $142,50.

Jaar Laagste koers Gemiddelde koers Hoogste koers
2030 $60 $142,50 $225

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Internet Computer koersen vergelijking

De potentiële hoogte en dieptepunten van onze Internet Computer (ICP) koers verwachting voor 2024, 2025-2030 hebben we hieronder voor je samengevat:

Jaar Laagste koers Gemiddelde koers Hoogste koers
2024 $10 $30 $50
2025 $25 $92,5 $160
2030 $60 $142,5 $225

ICP verwachting van andere analisten

Natuurlijk hebben we voor het opstellen van onze Internet Computer koers verwachting ook gekeken naar wat anderen over de Internet Computer koers te zeggen hebben.

TraderUnion

TraderUnion ziet de ICP koers verwachting positief in en verwacht in 2030 een koers van $108,327.

DigitalCoinPrice

Als we DigitalCoinPrice mogen geloven, zal de koers ICP in 2030 de $103,76 kunnen halen.

CryptoNewsZ

Analisten op CryptoNewsZ hebben een ICP crypto verwachting van $17,87 in 2025 en een koers tussen de $41,44 en $59,66 in 2030.

Wat is de Internet Computer crypto?

Het Internet Computer Protocol (ICP) is de eerste blockchain die onbeperkte capaciteit levert. De Internet Computer coin werd in 2016 opgericht door de DFINITY Foundation.

Waar andere grote blockchains problemen ondervinden met schaalbaarheid, levert de ICP blockchain een vervanging voor traditionele IT-systemen. De blockchain kan miljoenen gebruikers tegelijkertijd onderhouden.

Het Internet Computer Protocol integreert op blockchain gebaseerde applicaties en Web 3.0. Het neemt problemen weg van traditionele blockchains, zoals snelheid en opslag.

koers icp internet computer verwachting

Veel van de beste Layer-1 crypto projecten gebruiken proof-of-stake of proof-of-work systemen. ICP gebruikt daarentegen een proof-of-useful-work consensus mechanisme. Dit proof-of-useful-work consensus mechanisme decentraliseerd het proces en maakt het gebruik ervan efficiënt en duurzaam, waardoor iedereen kan deelnemen op het netwerk. Om dit operationeel te maken worden node machines ingezet. Voor het ontwikkelen van een block en het uitvoeren van smarts contracts krijgen eigenaren van deze machines een beloning.

Daarbij zal dit zorgen voor extra activiteit op het netwerk. En hoe meer activiteit op het netwerk, des te hoger de vraag naar ICP token zal zijn. Dit zal op zijn beurt weer zorgen voor een stijgende ICP koers.

Functies Internet Computer

Canister smart contractsSubnet blockchainsReverse-Gas modelInteroperabiliteit

Canister smart contracts

De Internet Computer crypto maakt gebruik van een nieuw soort smart contract, canister smart contracts. Deze canister smart contracts leveren meer voordelen dan traditionele smart contracts, waaronder schaalbaarheid en eenvoudige toepasbaarheid.

Dit zorgt ervoor dat de canister smart contracts gebruikt kunnen worden voor grote applicaties. Deze smart contracts kunnen tegelijkertijd gebruikt worden op de Internet Computer crypto subnet blockchains, waardoor gebruikers geen verschil merken.

Subnet blockchains

Het grote voordeel van het Internet Computer (ICP) crypto platform is hoe de subnet blockchains zijn vormgegeven. Deze structuur zorgt voor meer machines in plaats van meer rekenkracht.

De ICP crypto subnets kunnen aan meerdere eisen voldoen, waaronder regelgeving. Dit wordt gerealiseerd door het onderverdelen van nodes is verschillende subnets die door de permissionless Decentralized Autonomous Organization (DAO) worden gemaakt.

Reverse-Gas model

Het gebruiken van smart contracts en het versturen van transacties maakt dat gebruikers hoge gaskosten moeten betalen. In het geval van de Internet Computer cryto wordt er gebruik gemaakt van het Reverse-Gas model. Met dit model plaatsen ontwikkelaars de gaskosten op hun smart contracts in Internet Computer coins. Op deze manier betalen zij de gaskosten voor de gebruiker.

Het Reverse-Gas model zorgt er zo voor dat het gebruiken van dApps en smart contracts gratis is voor gebruikers.

Interoperabiliteit

Bridges zijn zeer gevoelig voor hacks. Daarom gebruikt de Internet Computer coin een manier waarbij smart contracts rechtstreeks kunnen communiceren met andere blockchains zonder hiervoor bridges in te schakelen.

De smart contracts kunnen adressen uitzetten op een blockchain door middel van Chain Key Cryptography, ontwikkeld door ICP. Crypto kan hierdoor direct verzonden en ontvangen worden.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Wat wil de ICP coin bereiken?

De ICP coin wil het nummer 1 platform worden voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties. Dit willen ze bereiken door de traditionele IT infrastructuur en processen te vernieuwen door middel van Web 3.

Dit is waar de naam Internet Computer coin vandaan komt. Het wil een alles in een computerplatform worden met een nieuwe infrastructuur. Ontwikkelaars hoeven met het ICP coin project niet meer afhankelijk te zijn van servers en clouds door het kiezen van codes voor dApps en de chain van de Internet Computer coin. De goedkope crypto ICP ondersteunt dit platform en stijgt in waarde door het gebruik ervan.

Crypto Internet Computer Coin (ICP)
Koers 11-01-24 $12,90
24uurs trading volume 11-01-24 $247,91 miljoen
Hoogste waarde $750,73
Laagste waarde $2,8336

Bron: CoinMarketCap

Invloeden op de ICP coin verwachting

Er zijn veel invloeden die betrekking hebben op de Internet Computer koers. Deze invloeden kunnen zijn:

 • Met het toepassen van upgrades aan het Internet Computer coin netwerk, wordt het voor meer ontwikkelaars interessant om het netwerk te gebruiken. Dit kan de ICP koers doen stijgen.
 • Regulaties rondom crypto zullen ervoor zorgen dat netwerken veiliger worden. Hacks worden voorkomen en traders krijgen meer vertrouwen in de bruikbaarheid en veiligheid van crypto’s. Dit kan ervoor zorgen dat de Internet Computer koers verwachting positiever wordt. Het verbieden van bepaalde functies van crypto’s kan er echter voor zorgen dat crypto koersen dalen.
 • Crypto wordt een echt begrip in de wereld. Steeds meer mensen traden in crypto.  Ook meer landen en ondernemingen accepteren crypto betalingen en dit kan ervoor zorgen dat crypto koersen stijgen.
 • De koers van Bitcoin heeft invloed op de gehele crypto markt, zo ook op de Internet Computer koers. Dit zijn we begin dit jaar al tegengekomen, toen de koers van BTC daalde en weer steeg en de rest van de crypto markt dit voorbeeld volgde.
 • Het Internet Computer crypto netwerk gebruikt dApps. Wanneer deze dApps gehackt worden, heeft dit een negatief effect op de ICP koers. Daarentegen kunnen de dApps verder ontwikkeld worden, waardoor deze door meer gebruikers worden gebruikt. In dat geval zal de Internet Computer koers gaan stijgen.

Investeren in ICP

Met het groeien van het ICP netwerk en de verschillende ontwikkelingen op de markt, lijkt de Internet Computer koers verwachting zeer positief te zijn. Er staat een Bitcoin halving aan te komen en de Bitcoin ETF’s zijn inmiddels geaccepteerd door de SEC, waardoor de gehele crypto markt kan stijgen in waarde.

Wanneer we dit samenvoegen met verbeterde en vernieuwde functies van het Internet Computer crypto platform, kan investeren in ICP een goed idee zijn.

Investeren in de ICP coin kan via een van de beste crypto exchanges ter wereld: Coinbase. Dit platform is een van de veiligste en meest betrouwbare online brokers voor het kopen van crypto coins. Bij Coinbase kun je kosteloos geld storten met iDEAL, op het platform kun je leren over het traden via verschillende tips en tutorials en je kunt kiezen uit meer dan 200 cryptocurrencies om in te traden.

Internet Computer verwachting conclusie

Na het op de markt komen van de Internet Computer crypto, kelderde de koers vrijwel direct. Dit had kunnen betekenen dat het einde verhaal was voor het project. Dit bleek niet zo te zijn en aan het einde van 2023 begon de ICP koers zich te herstellen.

Aan het begin van 2024 zette de stijging voort en onze ICP coin verwachting voor de jaren 2024, 2025 en 2030 zijn positief. Ontwikkelingen op de markt, zoals de Bitcoin halving, en nieuwe toevoegingen aan het ICP Internet Computer crypto netwerk die zorgen voor meer gebruikers, zouden er zeker voor kunnen zorgen dat de koers verder gaat stijgen. Op de langer termijn verwachten we dus een gemiddelde koers van $142,50.

Let op: Cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.

Veelgestelde vragen over de koers ICP

Wat is de Internet Computer crypto?

Hoe koop ik Internet Computer coin?

Wat is de koers ICP Internet Computer verwachting voor 2025?

Wat is de koers ICP Internet Computer verwachting voor 2030?

Bronnen

Lees meer over:

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...