Goedemorgen Bitcoin: whales kopen groots in

3395 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin (BTC) whales accumuleren in het snelste tempo sinds april 2023

Bitcoin langetermijnhouders voegen aan hun bezittingen toe in het snelste maandelijkse tempo sinds april 2023, stellen analisten van CryptoQuant.

“Bitcoin whales hebben hun bezittingen verhoogd met een maandelijkse groeisnelheid van 6,3%. Dat is het snelste tempo sinds april 2023, wat wijst op een stijgende vraag naar bitcoin,” zeggen de analisten.

Het analysebedrijf merkt op dat de toename in vraag naar bitcoin van langetermijnhouders de BTC prijs ondersteunt. Dit ondanks dat BTC te maken heeft met een toename van het aanbod op de markt. Afkomstig van in beslag genomen bitcoins van de Duitse en Amerikaanse overheden. En de distributie van fondsen van de failliete bitcoinbeurs Mt. Gox.

Vitalik Buterin deelt mening over ‘zijn’ Ethereum op evenement

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft recentelijk zijn inzichten gedeeld over de sterke en zwakke punten van het Ethereum netwerk. In een diepgaand gesprek benadrukte Buterin dat Ethereum aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt op het gebied van decentralisatie en een groeiende gebruikersbasis.

Het netwerk schakelde enkele jaren geleden over naar en Proof-of-Stake netwerk. Daarvoor was het Proof-of-Work. Op het netwerk van Ethereum heb je meer ‘stemrecht’ als je meer geld hebt daardoor.

Hij deed zijn praatje op een evenement in Brussel tijdens Ethereum Community Conference (EthCC). Er waren meer dan 1.000 mensen aanwezig.

ETFs kopen $654 miljoen aan bitcoin in 3 dagen

Het lijkt erop dat investeerders in de Verenigde Staten weer langzaam bullish worden over bitcoin. De Spot Bitcoin ETFs in Amerika haalden de afgelopen drie dagen namelijk voor 654 miljoen dollar aan kapitaal naar binnen. Bitcoin herstelt en de ETFs dragen hun steentje bij.

BlackRock wist op 9 juli bijvoorbeeld 121 miljoen dollar aan instromen te genereren, terwijl Fidelity het met 91 miljoen moest doen. In totaal lagen de instromen voor 9 juli op 216,4 miljoen dollar of 3.760 bitcoin; zo blijkt uit de data van Farside Investors.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...