11.105 Bitcoin opgenomen bij Coinbase binnen 1 uur

Binnen een uur werd er voor ruim $626 miljoen aan bitcoin (BTC) opgenomen bij Coinbase. Het gaat om 11.105 BTC. Het is (nog) bekend wie de koper is.

Bitcoin bij beurzen

Coinbase is een van dé plekken waar partijen heen gaan voor grote aankopen. Bedrijven als Tesla maakte al gebruik van de mogelijkheid om bij Coinbase voor een groot bedrag in dollars bitcoin te kopen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds de grote prijsstijgingen van het afgelopen jaar en interesse vanuit tal van instituten (van banken tot aan softwarebedrijven als MicroStrategy) vloeit er regelmatig een groot aantal bitcoin weg bij Coinbase. Waarschijnlijk gaat het om een vermogende partij die een grote zak met het nieuwe digitale geld kocht.

Die aankoop laat men niet bij Coinbase staan. Vaak wordt er gekozen voor een gespecialiseerde custodian om grote bedragen aan BTC vast te houden door instanties, maar Tesla heeft bijvoorbeeld met behulp van open-source software een internsysteem gebouwd.

Wie de grote aankopen doet is dus nog niet bekend, wel is duidelijk dat er een trend ontstaat. In onderstaande grafiek kun je duidelijk de grote aankopen zien sinds februari van dit jaar. Meerdere keren per maand vindt er een grote aankoop plaats bij Coinbase.

Verkoopdruk

Bitcoin miners zijn momenteel niet bezig met verkopen van hun BTC. In februari van dit jaar stuurde veel miners bitcoin richting beurzen, waarschijnlijk om het van de hand te doen. Dat is nu anders, er gaat relatief weinig geld richting andere partijen. Adressen van miners houden die bitcoin vast.

Lees meer over:
data

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...