14,5 miljoen bitcoin (BTC) zijn niet op de markt

Met de dagelijkse bitcoin on-chain update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt. Welke signalen zien we on-chain?

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle beleggingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. 'Kleine visjes kopen bij'

Het zijn met name de 'kleine visjes' die bitcoin bijkopen en niet zozeer de whales.

Dat is op te maken uit de kaart van ecoinometrics waarop accumulatiedata van kleine en grote bitcoin adressen op is geplot.

In de ogen van Jan Wuestenfeld zijn het dan ook deze spaarders die een prijsvloer voor de volgende run naar boven vestigen. Vooralsnog blijft de support bij $46.000 gerespecteerd namelijk.

Het accumulatiegedrag van adressen met minstens 0.1 bitcoin is in de vorige on-chain update ook uitgelicht.

En dat is ook wat CryptoPou ziet: accumulatie is gaande.

Zolang de vraag op peil blijft voor bitcoin, is dat een gunstig signaal voor de koers. Technisch analist Rekt Capital ziet dat zich een bodem vormt voor bitcoin.

De week is dan ook hoger afgesloten dan vorige week, zegt dezelfde analist.

2. Schaarste

We hebben eerder geconcludeerd: er wordt meer geaccumuleerd dan dat er dagelijks aan verse bitcoins bijkomt.

Logisch gevolg dat dat hodl-gedrag is dat de beschikbare, verhandelbare voorraad afneemt en daarmee dus de illiquide voorraad in cold storage toeneemt.

De illiquide voorraad is circa 14,5 miljoen bitcoin, terwijl de liquide, beschikbare voorraad circa 4,4 miljoen bitcoin is.

We weten dat 90% van alle 21 miljoen bitcoins is gedolven en dat er nog 2,1 miljoen bitcoin bijkomen tot 2140.

Zodra het hodl-gedrag zich de komende decennia blijft doorzetten, blijft de schaarste flink toenemen.

3. Rendement van +75% in 2021

Tenslotte, 2021 is het minste jaar van de afgelopen drie jaar maar wist nog steeds een plus van 75% te maken.

Daarmee verslaat bitcoin onder meer de aandelenindex S&P 500 en goud.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passie voor muziek en sport, brengt graag een bezoek aan sportwedstrijden en concerten. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.