Week in Bitcoin: "Bitcoin verdwijnt binnenkort"

Week in Bitcoin: "Bitcoin verdwijnt binnenkort"

De wereld van bitcoin (BTC) staat nooit stil. Wat is er de afgelopen week allemaal gebeurd?

Bitcoin was in 2011 al op Nederlandse televisie in aflevering Spuiten en Slikken

Wist je dat Bitcoin al in 2011 terug te zien was op de Nederlandse beeldbuis? In het programma Spuiten en Slikken kwam het digitale internetgeld al even voorbij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

'Er zwerft nog maar 1,3 miljoen bitcoin rond op de grote beurzen'

Bitcoin wordt schaarser.

Volgens een nieuwe analyse van Cryptorank hebben de grote cryptobeurzen nog maar 1,3 miljoen bitcoin in hun wallets zitten. Slechts 6,3 procent van alle bitcoin is daarmee nog beschikbaar voor de markt, wat betekent dat het aanbod voor de kerst langzaam opdroogt.

Michael Saylor kocht ruim 17.000 bitcoin voor minder dan $10.000 per stuk

Michael Saylor heeft zelf ruim 17.000 bitcoin (BTC). Op het moment van schrijven is dat zo'n $833.000.000 waard. Saylor ging in 2020 all-in op bitcoin. Niet alleen privé, maar ook zakelijk.

Chinezen halen massaal bitcoin weg bij cryptobeurs Huobi

Een van de opvallendste trends in bitcoinland van de afgelopen maanden, is dat er sinds maart 2020 een ware leegloop is bij cryptobeurzen. In anderhalf jaar tijd is er bijna 630.000 BTC naar cold storage gegaan. Bij Huobi is er echter nóg iets aan de hand, waardoor het nu in sneltreinvaart gaat.

Verenigde Staten verkochten meer dan 185.000 btc

De VS hebben een aanzienlijke voorraad bitcoin en andere digitale assets. Ze zijn in beslag genomen door verschillende opsporingsdiensten en worden na een veroordeling geveild. De verantwoordelijke dienst U.S. Marshals Service heeft vanaf 2014 tot halverwege dit jaar al 185.000 BTC geveild.

Macroeconoom Eswar Prasad: "Bitcoin verdwijnt binnenkort"

Professor Prasad ziet geen toekomst voor bitcoin. Naar zijn mening is het een inefficiënte en milieuvernietigende valuta die bovendien niet op te schalen is. Maar het heeft wel een revolutie in gang gezet in de financiële sector die misschien goed is voor ons allen, zo vertelde hij tijdens een interview met Sam Shead voor het CNBC-programma Squawk Box.

Lees meer over:
Bitcoin weekoverzicht

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties