ZachXBT onthult Ansem en Murad’s vermeende memecoin manipulatie

383 totale weergaven
|

On-chain analist ZachXBT heeft opnieuw de controverse binnen de cryptogemeenschap aangewakkerd door de bekende influencers Ansem en MustStopMurad te beschuldigen van het organiseren van memecoin pump-and-dump oplichtingen

Onthulde bevindingen

Volgens ZachXBT heeft MustStopMurad een aanzienlijke portefeuille van memecoins, in totaal ongeveer $24 miljoen in 11 wallets op de Ethereum en Solana blockchains. Een cruciaal bewijsstuk dat ZachXBT presenteerde is dat alle wallets werden gefinancierd vanaf een enkel Ethereum adres dat gekoppeld was aan het STFX teamadres. Murad moet nog reageren op deze onthullingen.

Beschuldigingen tegen Ansem

ZachXBT liet het hier niet bij. Hij richtte zich ook tegen Ansem en beschuldigde de influencer van het promoten van “low-cap” memecoins zoals BODEN, WYNN en HOBBES bij zijn volgers voor persoonlijk gewin. ZachXBT beweert dat Ansem zijn enorme aanhang gebruikt om de prijzen van deze tokens op te drijven, om ze vervolgens te verlaten zodra hun waarde piekt, waardoor zijn volgers bijna waardeloze activa achterhouden.

Ansem heeft zijn memecoin-promoties in het openbaar verdedigd door te wijzen op het succes van Dogwifhat (WIF), een memecoin die van een marktkapital van $100.000 naar $4,8 miljard steeg eerder dit jaar. ZachXBT reageerde echter snel door te wijzen op het aantal mislukte munten die Ansem heeft goedgekeurd en beschuldigde hem ervan zijn publiek te misleiden.

Het grotere plaatje: Cryptomanipulatie

Deze controverse onthult diepere problemen rondom door influencers gestuurde promoties in de cryptoruimte. Beïnvloeders zoals Ansem en Murad hebben een grote invloed op de markt, vooral bij small-cap tokens, wat vaak leidt tot plotselinge waardepieken die ongeïnformeerde investeerders in de val lokken.

De bevindingen van ZachXBT suggereren dat memecoins weliswaar aanzienlijke winst op de korte termijn kunnen bieden, maar dat ze ook aanzienlijke risico’s met zich meebrengen, vooral wanneer ze worden gedreven door goedkeuringen van influencers.

Terwijl het debat over crypto-ethiek blijft groeien, worden beleggers aangespoord om aanbevelingen van beïnvloeders met voorzichtigheid te benaderen, omdat de grens tussen echte promotie en manipulatie steeds vager wordt.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....