$ 170 miljoen aan Bitcoin shorts geliquideerd in één weekend

5255 totale weergaven
Bitcoin shorts

Vandaag zag de Bitcoin koers zijn grootste prijsstijging in twee maanden. Dit volgt een dag na de koersstijging na een aanslag op oud-president Donald Trump. De Bitcoin koers steeg in de afgelopen 24 uur met 5,34% naar $ 62.970. Dit is de grootste dagelijkse stijging sinds 20 mei. Maar wat is nu de Bitcoin koers verwachting voor de komende periode?

Bitcoin koers stijgt na aanval op Trump

De aanval op Trump gebeurde zaterdag tijdens een bijeenkomst in Pennsylvania. Een kogel raakte zijn rechteroor, maar Trump overleefde de aanval. Hierdoor steeg zijn populariteit, wat de Bitcoin koers deed stijgen.

Trump staat bekend als crypto-vriendelijk, waardoor een mogelijke verkiezing van hem zou kunnen helpen om gunstige regelgeving omtrent crypto te krijgen.

Veel Bitcoin short liquididaties

In het weekend werden veel shortposities geliquideerd, ongeveer $ 170 miljoen, terwijl longposities $ 49,73 miljoen bedroegen. Dit blijkt uit gegevens van Coinglass.

Analist Valentin Fournier van BRN zei dat Bitcoin uit een dalende trend brak door grote aankopen door “whales”, die voor $ 4,3 miljard aan Bitcoin kochten. Tegelijkertijd verkocht de Duitse regering in beslag genomen Bitcoin, wat de prijs eerder omlaag had gebracht.

Na weken van snelle transacties heeft de Duitse regering vrijdagmiddag al haar Bitcoin verkocht. Volgens Arkham Intelligence stuurde Duitsland miljarden dollars aan Bitcoin naar beurzen en market makers om in beslag genomen activa te liquideren.

Bitcoin koers verwachting

Volgens een rapport van 10x Research kan de markt ondanks een korte stijging beïnvloed worden door de komende Mt. Gox liquidatie tussen augustus en oktober. Tot $ 6 miljard van de $ 9 miljard kan worden verkocht, wat de markt kan beïnvloeden.

Historisch gezien stijgt Bitcoin gemiddeld met 2,7% in augustus, maar daalt met 4,8% in september, wat dus normaal een zwakke periode is.

Tom Trowbridge van Fluence zei dat $ 63.000 een belangrijk niveau is voor de Bitcoin koers en de weg vrijmaakt voor een volledig herstel naar de vorige all-time high.

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...