8.000 Bitcoin (BTC) van grootste oplichtingszaak van 2020 getraceerd

De 8.000 bitcoin (BTC) die is gestolen door Mirror Trading International (MTI) is getraceerd. Volgens Chainalysis was de malafide beurs goed voor de grootste oplichtingszaak van 2020, waar in totaal 29.000 BTC verdwenen.

8.000 Bitcoin ontdekt

Het nieuws betekent voor de gedupeerden van het failliete handelsplatform voor misschien wat licht aan het einde van de tunnel. De buit is omgerekend 268 miljoen dollar tegen de huidige koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vorig jaar werd het handelsplatform MTI onbereikbaar toen de eigenaren er met de klantentegoeden vandoor gingen. De malafide beurs lokte veel slachtoffers door grote winsten te beloven.Zo zou de beurs dagelijks een vast rendement van 0,5% op je inleg uitbetalen, conform de gangbare multilevel marketing ponzi schemes.

De openbare aanklager wil dat de oprichters in september voor de rechtbank dagen. De curatoren die achter de vondst zitten, denken dat ze nog meer van de geschatte 29.000 verloren bitcoin te kunnen achterhalen. Een bedrag van omgerekend 971 miljoen dollar tegen de huidige marktprijs.

Het bedrijf MTI is officieel failliet verklaard in juli 2020 door de toezichthouder in Texas na onderzoek van de autoriteiten in Zuid-Afrika. Daar kwamen namelijk de meeste gedupeerden vandaan. MTI heeft bewust klanten misleid met het verliezen van al het geïnvesteerde geld als gevolg.

Faillissement

Aandeelhouder Clynton Marks is het overigens niet mee eens met het feit dat MTI gedwongen failliet is verklaard. Hij vindt dat het bedrijf te vroeg failliet is verklaard en dat het er voor gaat zorgen dat klanten enorm gaan worden benadeeld.

Ondertussen is het team achter de aanklager er van overtuigd dat de faillietverklaring gaat worden goedgekeurd en dat het er voor zal zorgen dat de mensen achter de oplichting snel gestraft gaan worden.

Op 8 september gaat de rechtszaak verder, ditmaal over de vraag of MTI ook daadwerkelijk berecht zal worden als een piramidespel.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!