4 cijfers die vandaag belangrijk zijn voor de bitcoin (BTC) koers

Met de dagelijkse Bitcoin On-chain Update maken we een selectie wat er op de blockchain van BTC gebeurt.

Bitcoin is transparant door middel van een blockchain. Welke signalen zien we on-chain?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. De wallet van Satoshi Nakamoto

Wil je echte Satoshi Nakamoto nu opstaan? Is/zijn hij/zij/ze dood of levend? Hoe het ook zij, de wallet van de bedenker(s) van bitcoin is met de huidige koers nog steeds aardig gevuld.

Analist TXMC licht zijn bitcoins er even uit en ziet dat 'Satoshi' even rijk is dan Michael Bloomberg, de mediamagnaat, oud-burgemeester van New York en voormalig presidentskandidaat voor de Democraten.

  1. 'Ze' bezitten ~1,1 miljoen bitcoin
  2. Dat is ~5,8% van de totale gedolven voorraad
  3. Tegen de huidige prijs van ~$48.000 is de wallet ~52.800 miljard dollar waard.
  4. Er is nog geen satoshi van gespendeerd sinds 2010

Vooropgesteld, het gaat om (in) schattingen, want het is niet precies bekend welke adressen precies toebehoren aan Satoshi. Maar dat hij de eerste 22.000 (Patoshi) blokken minende is gebaseerd op zeer sterke vermoedens.

2. Supply Shock Ratio

Analist Will Clemente haalt zijn stokpaard erbij, de supply shock ratio. Het is de verhouding tussen enerzijds de beschikbare voorraad bitcoin minus de bitcoin voorraad bij exchanges gedeeld door de bitcoin voorraad bij exchanges.

Clemente ziet dat de accumulatietrend van de 'sterke handen' voorlopig nog doorzet onder de $50.000 regionen.

Kortom, de voorraad in omloop wordt steevast opgesnoept door bekende entiteiten. Hij suggereert dat dit accumulatiegedrag nog voortduurt tot oktober, waardoor de kans op een voorraadschok toeneemt.

Een supply shock is een plotselinge verandering in de (beschikbare) voorraad van een asset en dat afnemende aanbod heeft een stijgende prijs tot gevolg.

conclusie: bullish

3. Market Value Realised Value (MVRV)

De indicator MVRV staat voor marktwaarde (Market Value) gedeeld door de gerealiseerde waarde (Realised Value of Realised Cap).

De Realised Cap meet of mensen hun bitcoin tegen een lagere of hogere prijs op de blockchain verplaatsen dan hun aankoopprijs. De MVRV is een manier om de huidige marktprijs boven of onder deze gerealiseerde prijs ligt.

Hiermee kun je iets meer bepalen in welke fase van een cyclus we zitten. Volgens de analisten van ecoinometrics scoort deze metric een 2,2, en dat is een getal dat past in een bullmarkt die halverwege is.

Kortom, dit impliceert dat in april met $64.000 nog niet een definitieve top is bereikt. De komende maanden en jaren moet dit nog blijken, want historische prestaties zeggen vrijwel niets over de toekomst.

4. Beursgenoteerd mét bitcoin

Tenslotte nog een aardig staatje, waaruit blijkt dat beursgenoteerde bedrijven die de 'gok' hebben genomen om bitcoin in hun bedrijfsbalans op te nemen er tot nu toe goed van afkomen.

Toegegeven, die bedrijven die boven de $50.000 hebben ingeslagen, staan nu op virtueel verlies. Het is dan ook geen strategie zonder risico.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...