Goedemorgen Bitcoin: Binance onderzocht voor ‘insider trading’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt!

Aantal Bitcoin op Lightning Network stijgt exponentieel: 2.500 BTC

Het Lightning Netwerk bereikt een mooie mijlpaal. In totaal zit er namelijk 2.500 bitcoin opgesloten in de duizenden (publieke) betaalkanalen. Een nieuw record!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Bitcoin Lightning Netwerk is een tweede laag die bovenop de Bitcoin blockchain is gebouwd. Het protocol stelt je in staat om andere transacties te doen met BTC dan op de basislaag.

Amerikaanse regering maakt plannen tegen ransomware met cryptocurrency

De regering van Joe Biden gaat verschillende stappen ondernemen tegen cryptocurrency’s. Deze plannen gaan specifiek om situaties waarbij cryptocurrency’s worden ingezet bij ransomware. Dat meldt The Wall Street Journal.

Met ransomware kun je computersystemen gijzelen. Na een betaling of andere vorm van losgeld beloven de criminelen vaak dat ze de software deactiveren. Volgende week worden de plannen om dit tegen naar verluidt bekend gemaakt.

El Salvador mogelijk in problemen vanwege aankoop bitcoin en installatie pinautomaten

De regering van president Nayib Bukele zit mogelijk in de problemen vanwege de aankoop van miljoenen aan bitcoin en de installatie van bitcoin ATMs. Het gaat om een aanklacht van mensenrechtengroep Cristosal die op 10 september is ingediend.

Het zogenaamde Court of Accounts zal zich spoedig over de zaak buigen om een oordeel te vellen over de rechtmatigheid van de stappen die door de regering van Bukele zijn gezet.

Binance onderzocht voor handel met voorkennis in Amerika

Amerikaanse functionarissen hebben hun pijlen gericht op cryptobeurs Binance. Het handelsplatform wordt verdacht van mogelijke handel met voorkennis en marktmanipulatie. Het nieuws kwam naar buiten door een publicatie van Bloomberg van gisteren (vrijdag, red.).

Het is opnieuw een tegenslag voor de beurs van origine Chinese afkomst. Ze zijn de laatste maanden doelwit geworden van tegenslag in alle regio’s in de wereld: van Singapore en het Verenigd Koninkrijk tot Nederland en nu ook de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...