Goedemorgen Bitcoin: 46% van alle BTC staat al 3 jaar stil

goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

46% van alle bitcoin staat al drie jaar stil

Nieuwe informatie van Glassnode laat zien dat bitcoin nog altijd lang wordt vastgehouden door eigenaars, en dan met name door de wat meer ervaren bitcoiners. Omdat de blockchain transparant is, en je de complete betaalhistorie van iedereen kunt inzien, kun je deze ook analyseren.

Bedrijven zoals Glassnode doen dat, waarbij ze onder andere kijken naar de “leeftijd” van coins. Als jij twee jaar geleden een bitcointransactie ontving, dan heb jij al twee jaar lang een unspent transaction output (UTXO). En dit kun je dan berekenen door alle leeftijden van alle coins op een hoop te gooien.

Hier komt dan de supply last active (SLA) metriek uit. Die kun je dan weer opdelen in coins van 1+ jaar oud, 2+ jaar oud, 3+ jaar oud en ga zo maar door.

Bitcoin ETF uit Hong Kong moeten op termijn ook in China te koop zijn

Harvest Global Investments wil op termijn haar bitcoinfondsen openstellen voor Chinese investeerders. Het plan is om dit via de Hong Kong Stock Connect te doen.

Harvest is een Chinese vermogensbeheerder en fondshuis, en een van de emittenten van de eerste bitcoin exchange traded fund (ETF) van Hong Kong. Nu wil het bedrijf dus ook uitbreiden naar mainland China.

Momenteel biedt Harvest Global haar bitcoin en ether ETF’s alleen nog aan in Hong Kong. Deze markt is erg klein, maar de regels in de speciale administratieve regio zijn dermate opgerekt, dat het sinds 2024 interessant is om de markt te betreden.

Glassnode-oprichters verwachten uitbraak van bitcoin koers

De mede-oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode verwachten dat bitcoin deze week aan een enorme koersexplosie begint. De heren Happel en Allemann zeggen dat bitcoin een zogenaamde bullish pennant vormt. Verder suggereren ze dat de bitcoin koers momenteel corrigeert naar een Fibonacci-niveau richting de onderkant van de 60.000 dollar.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...