UPDATE: 5 cryptomunten om te ‘hodlen’ tot 2020

1219 totale weergaven
|

Update – Volgens de redactie van de Oracle Times moeten cryptobeleggers de volgende vijf cryptomunten ‘hodlen’ (vasthouden) tot tenminste 2020 om flink rendement te gaan maken. Klopt deze lijst nog wel? Reageer onderaan dit bericht.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de koning, keizer en admiraal van de cryptovalutamarkt. De koers is in 2018 fors ingezakt, maar met een marktwaarde (59 miljard dollar) en marktdominantie (51%) staat de positie van bitcoin buiten kijf. De speculatie dat mogelijk Ripple plek één gaat opeisen, kan voorlopig naar het rijk der fabelen verwezen worden. BTC dipte 76 procent de afgelopen 12 maanden (en daarin zit nog de dikke plus van de bullrun van december 2017, redactie).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

UPDATE: 5 cryptomunten om te 'hodlen' tot 2020

Bron: Bitfinex (koers ligt 100 dollar hoger dan op andere beurzen, redactie)

Grote vraag is wanneer BTC de bodem bereikt. Nog steeds buitelen experts over elkaar heen om te prediken dat BTC alleen maar meer waard gaat worden. Vooralsnog is de trend dalend en zijn de beren nog niet uitgeput om definitief in winterslaap te gaan. Tom Lee van onderzoeksbureau Fundstrat deed deze week weer een duit in het zakje: bitcoin is volgens hem “ondergewaardeerd” afgezet tegen de huidige koers van 3.200 dollar. Lees verder: “Reële waarde bitcoin is minstens 13.800 dollar”

Maar goed, elke bitcoin-believer, van Lee, fondsmanager Mike Novogratz en beursanalist Ronnie Moas, hebben geen gelijk gekregen en moeten regelmatig voorspellingen (naar beneden) bijstellen. Wie geschoren wordt, zit stil (maar niet in crypto…) Moas wees – samen met vele anderen – op institutioneel geld dat de cryptomarkt instapt. Feit is dat steeds meer gevestigde financiële namen de markt betreden. Vraag is wat de gevolgen daarvan zijn en wanneer we dat gaan merken. 26 februari 2018 moet de SEC uitspraak doen over de bitcoin ETF van VanEckSolidX. De markt kennende wordt vanaf medio februari volop gespeculeerd op de uitkomst.

2. Ethereum (ETH)

Ethereum heeft de nummer twee plek op de Coinmarketcap aan Ripple moeten afstaan. Ethereum heeft een zeer zwaar jaar op de beurs achter de rug met een verlies van 89 procent. Het is – nog steeds – het meest gebruikte platform om decentrale applicaties te ontwikkelen, ondanks de opkomende populariteit van bijvoorbeeld EOS. Afgaande op data van Dapprader, worden in toenemende mate dApps van EOS dagelijks gebruikt door duizenden mensen.

Er viel veel positivisme te bespeuren bij marktvolgers en influencers (Boxmining, Crypt0) na afloop van de Devcon-conferentie in Praag dit jaar. Ethereum heeft natuurlijk veel plannen op stapel om haar netwerk schaalbaarder, sneller, veiliger en robuuster te maken. De koers van ETH heeft vooral te lijden onder slecht presenterende ICO-startups die duizenden ethers verbranden om hun business gaande te houden. 16 januari is een belangrijke datum wanneer de Constantinople-upgrade op de rol staat, door sommigen een opstapje naar Serenity, feitelijk Ethereum 2.0.

3. Ripple (XRP)

Ripple (XRP) kent vele vrienden en vele vijanden. Men kan wel stellen dat het één van de meest gecentraliseerde cryptovaluta is op de Coinmarketcap. Zo is het merendeel van de XRP-voorraad nog in handen van de Ripple-organisatie. Ripple blijft echter onverminderd populair onder handelaren en was – beetje ondergesneeuwd door de bullrun van bitcoin – de best presterende cryptomunt van 2017 met een rendement van 3600%. Ripple rijgt wel deals aaneen met banken en financiële instellingen, die met de betaaldienst xCurrent goedkoper en efficiënter geld kunnen rondsluizen.

4. Litecoin (LTC)

Zilver is historisch gezien (bijna) altijd een goed alternatief voor goud gebleken. Litecoin is in 2011 dan ook ontstaan als het ‘zilveren’ alternatief voor de bitcoin. Charlie Lee wilde vooral een munt die sneller nieuwe applicaties kon adapteren, een snellere, flexibele variant op de bitcoin. Daar waar bitcoin meer een “store of value” kent, is het met litecoin de bedoeling dat mensen er werkelijk gemakkelijk mee kunnen betalen. De tijd die nodig is om een transactie met litecoin uit te voeren betreft een vierde van de tijd die nodig is voor dezelfde transactie met bitcoin, waardoor deze munt voor dagelijkse betalingen en transacties een prima alternatief is. Net zoals BTC heeft LTC een dreun gekregen op de beurs met een daling van 94%. LTC is dan ook afgezakt naar plek nummer 9 met een marktwaarde van ‘slechts’ 1,4 miljard dollar. De koers op moment van schrijven is 22,75 dollar.

5. Stellar (XLM)

Stellar Lumens (XLM), vaak het broertje van XRP genoemd, is een open-source netwerk dat digitale transacties faciliteert. Het is namelijk ontwikkeld door medeoprichter van Ripple, Jed McCaleb, een vrij onzichtbaar figuur. Stellar en Ripple hebben vrijwel hetzelfde beginprotocol van hun blockchaintechnologie. Ripple richt zich primair op grote financiële instellingen en banken, terwijl Stellar zich op kleinere transacties tussen individuen en bijvoorbeeld MKB-bedrijven.

Andere cryptovaluta uit de top 20 van de Coinmarketcap die op deze lijst ontbreken zijn onder meer EOS, Bitcoin Cash, TRON, Cardano. Monero, IOTA, Binance Coin, NEM, Dash, Ethereum Classic, NEO, Zcash en Maker.

Bron: Oracle Times

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...