5 redenen waarom de Bitcoin prijs klaar lijkt voor een stijging

De prijs van Bitcoin krabbelt op en staat momenteel boven de $40.000. Het lijkt alsof we stiekem weer omhoog mogen kijken. Helemaal als je dit sentiment kracht kunt bijzetten met enkele technische en fundamentele ontwikkelingen.

We hebben er vijf voor jou op een rijtje gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin prijs in euro's:

1. Bitcoin ten opzichte van stablecoins

Data van CryptoQuant laat zien dat het niet ondenkbaar is dat Bitcoin aan het begin staat van een nieuwe stijging. Deze uitspraak is gebaseerd op een oscillator die de verhouding tussen Bitcoin en stablecoin laat zien. En dan iets specifieker: de verhouding tussen het aantal bitcoin en stablecoins die op beurzen staan.

Voor de goede orde: als er bitcoin op een beurs staat, kan dit voor verkoopdruk zorgen. Het aantal stablecoins vertelt anderzijds iets over een potentiële koopdruk. Deze twee getallen kun je tegen elkaar in een grafiek zetten.

Het analysebedrijf laat zien dat deze grafiek sinds 2019 een "perfect buy-the-dip signaal" geeft. En zo'n signaal is nu weer te zien: de ratio is historisch laag. Dit betekent dat er veel meer koopdruk (stablecoins) aanwezig is ten opzichte van verkoopdruk (bitcoin).

5 redenen waarom de Bitcoin prijs klaar lijkt voor een stijging

2. Correlatie

Jurrien Timmer, directeur van de Global Macro-afdeling bij Fidelity Investments ziet ook dat er een omslagpunt aan zit te komen. Hij gelooft dat Bitcoin tijdens de enorme prijsdaling naar $30.000 de bodem heeft gevormd.

Hij trekt deze conclusie door een parallel die hij trekt met de GS Retail Favorites Basket. Dit is een mandje van populaire beleggingen onder Amerikaanse particuliere investeerders, verzameld door Goldman Sachs.

Jurrien Timmer vergelijkt de grafiek van Bitcoin met die van dit investeringsmandje. In zijn tweet laat hij zien dat er veel gelijkenissen te zien zijn tussen de twee grafieken. Als de correlatie doorzet, zou dat kunnen betekenen dat de dip achterwege is.

3. Groot geld blijft kopen

Het goede nieuws speelt zich echter niet alleen af op de grafiekjes. De laatste dagen komt er ook veel positief nieuws vanuit de wereld van beleggers.

Zo maakte Michael Saylor bekend dat hij via MicroStrategy nog eens $1 miljard wil vrijmaken om bitcoin van te kopen, nog geen dag nadat hij al $500 miljoen ophaalde met ditzelfde doel.

Hij ziet het als volgt: als je 5% in bitcoin stopt, kies je ervoor dat de overige 95% uiteindelijk zal inleveren ten opzichte van de cryptomunt.


Hij verwijst daarmee naar een uitspraak van Paul Tudor Jones. Hij maakte gisteren bekend dat hij 5% van zijn portfolio wil toewijzen aan bitcoin.

Ondanks dat Saylor het maar een laag getal vindt, is dit percentage al aanzienlijk hoger dan de miljardair een ruim jaar geleden noemde. Destijds stapte hij voorzichtig met 1% van zijn portfolio in Bitcoin (futures), een percentage dat hij enkele maanden later verdubbelde tot 2%.

Saylor blijft bijkopen. Paul Tudor Jones blijft bijkopen. Gezien laatstgenoemde een gerespecteerd investeerder is, zou dit veel andere beleggers kunnen overtuigen om serieuzer naar bitcoin te kijken.

4. Hodlers blijven hodlen

Maar ook op de blockchain zelf is een positief patroon te zien. In een weekrapport van Glassnode is te zien dat het aantal hodlers toeneemt. Hodlers is een term die slaat op personen die bitcoin kopen en deze nooit verkopen.

Het analysebedrijf keek naar de lange termijn investeerders en de coins die voor 10 januari 2021 zijn gekocht. Ze concluderen dat een "groot deel van deze coins zijn gekocht in het begin van de bullmarkt, en dat deze grotendeels onaangeroerd zijn gebleven."

Of anders gezegd: de coins die tussen november en januari zijn aangeschaft, worden momenteel níet verkocht.

5 redenen waarom de Bitcoin prijs klaar lijkt voor een stijging

5. Bitcoin past in ieder portfolio

Tot slot nog een kijkje naar de rol van bitcoin in verschillende portfolio's. Want het blijkt dat bitcoin daar eigenlijk altijd wel in past. Als we Bitcoin in een traditionele 60/40-portfolio zetten, presteert het beter dan andere activaklassen zoals goud, onroerend goed en andere populaire investeringen.

Bitcoin heeft een asymmetrisch rendementsprofiel. Daarnaast heeft het een jaarlijks rendement dat twee keer zo hoog is als dat van alternatieve investeringen (met een vergelijkbaar risico).

In onderstaande afbeelding zie je een aantal verschillende portfolio's, waarbij er telkens 4% van een andere asset is toegevoegd aan de mix, van bitcoin, goud tot private equity.

5 redenen waarom de Bitcoin prijs klaar lijkt voor een stijging

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bullmarktprijs

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

microstrategy michael saylor Bitcoin
Hoe Een Gedurfde Investering in Bitcoin MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Sinds oktober heeft de prijs van bitcoin een grote stijging doorgemaakt, een ontwikkeling die niet...

Lees meer