Bijna 30.000 bitcoin van Coinbase gehaald met 3 transacties

Per saldo stroomt er al maanden meer bitcoin uit dan in bij de cryptobeurzen. Maar sommige transacties zijn groter dan anderen. Vannacht werd voor meer dan een miljard dollar verplaatst van Coinbase Pro naar een onbekende wallet. Is er een grote speler ingestapt?

Walvisalarm

Het twitter-account Whale Alert maakte vannacht rond kwart over een melding van drie op zichzelf al grote transacties. Er is in een kort tijdsbestek 9.843, 9.901 en 9.867 btc verplaatst van Coinbase naar een onbekende wallet. De waarde van de in totaal 29.620 bitcoin tijdens de transacties was $1,17 miljard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een order van die grootte heeft geen directe invloed op de prijs, maar het valt wel op. Het zou een grote, institutionele belegger kunnen zijn die is ingestapt, maar het kan ook administratieve boeking van Coinbase zelf zijn. De precieze oorsprong van de transacties is de wallet van Coinbase Pro, de tak voor professionele beleggers.

Adoptie

Het is niet onaannemelijk dat het om een (nieuwe) grote partij gaat die besluit in de bitcoinmarkt te stappen. De afgelopen maanden hebben verschillende partijen aangegeven bitcoin te willen aankopen of aanbieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om banken en verzekeraars, zoals Sparkasse uit Duitsland of Generali uit Italië. Of een flink deel van de family offices, zoals BNY Mellon ontdekte.

Zelfs mannen in grijze pakken die eerder bekendstonden als tegenstanders cryptovaluta en bitcoin in het bijzonder, zoals Ken Griffin van Citadel, gaan om en kopen bitcoin. Zij het dat Griffin nog steeds tamelijk skeptisch is, “maar er zijn honderden miljoenen op deze wereld die het met me oneens zijn.”.

Wellicht dat bij de volgende ronde van verplichte financiële rapportage aan de SEC duidelijk wordt welke partij in een klap een whale op de bitcoinmarkt is geworden.

Lees meer over:
adoptieCoinbasewhale