60% van Amerikanen ziet groot risico in bitcoin

1006 totale weergaven

Slechts 5% van de Amerikanen uit een steekproef ziet géén risico’s in het beleggen in digitale valuta.

Onderzoek over geld

Via de “Your Money Survey” van CNBC krijgen we een inkijkje in het hoofd van de Amerikaanse burger. Zo’n 60% van de Amerikaanse deelnemers ziet het investeren in cryptocurrency’s echter wel als een hoog risico.

In augustus 2021 was dit nog een stuk lager. Toen zag 45% van de ondervraagden bitcoin als hoog risico.

Daartegenover ziet slechts 5% compleet géén risico’s. Zij vinden het volkomen veilig om een deel van hun vermogen toe te wijzen aan de digitale activaklasse. Verder denkt 26% dat bitcoin en altcoins een “matig” risico met zich meebrengen.

Daarnaast ziet 10% van de ondervraagden zichzelf als een HODLer. Qua demografie zijn de millennials het meest actief in de cryptomarkt, gezien 15% van hen cryptovaluta bezit. Generatie Z en Generatie X volgen op de voet met elk 12%.

Poll

Ben jij een hodler of trader?Als we iets verder uitzoomen vanuit de cryptomarkt naar de persoonlijke financiële situatie, zien we dat men vooral bezorgd is over inflatie, terwijl de angst voor Covid-19 aanzienlijk is gedaald. Ook de zorgen over overheidsuitgaven en de daling van het inkomen koelen iets af.

60% van Amerikanen ziet groot risico in bitcoin

Verder denkt men dat vastgoed de beste investering is, gevolgd door het investeren in de aandelenmarkt of het oprichten van een eigen bedrijf. Maar intussen verkiest men een extra baan boven het investeren in vastgoed of het zijn van een eigen baas als manier om meer vermogen op te bouwen.

Bitcoin is niet meegenomen in deze vraag, ondanks dat bitcoin als activaklasse het hardst is gegroeid in het afgelopen decennium.

60% van Amerikanen ziet groot risico in bitcoin

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws