7-maands volumerecord voor bitcoin fonds van Grayscale

7-maands volumerecord voor bitcoin fonds van Grayscale

Het is een soap die al maanden aanhoudt: het bitcoin fonds van Grayscale. Tijdens de recente prijsdaling is er ook weer van alles gebeurd omtrent het trustfonds.

Grayscale bitcoin

Het GBTC-fonds is een manier voor beleggers om op een simpele manier blootstelling te krijgen aan bitcoin. Althans; dat was het idee. De koers van een aandeel beweegt namelijk heel anders dan de onderliggende activa (bitcoin) zelf.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Momenteel zit er een verschil van 27% tussen GBTC en de waarde in BTC die dit vertegenwoordigd. Dit noemen we ook wel een negatieve premium. Of anders gezegd: het GBTC-aandeel wordt met 27% korting verkocht.

Tijdens de koersdaling van bitcoin van de afgelopen week, was het fonds weer even super populair. Het brak een volumerecord dat het al zeven maanden niet gezien genoteerd.

Volgens analyseplatform Skew (dat is overgenomen door Coinbase) was het handelsvolume enkele dagen geleden iets meer dan $425 miljoen.

7-maands volumerecord voor bitcoin fonds van Grayscale

Omzetten naar ETF

Grayscale, het bedrijf dat het trustfonds in de markt heeft gezet, heeft liever ook geen negatieve premium op GBTC. Daarom proberen ze met man en macht om dit financieel product te 'converteren' naar een exchange traded fonds (ETF).

Daarbij is dit probleem van de premie uit de lucht, wat ook voor beleggers veel meer duidelijkheid zal geven.

De Securities and Exchange Commission (SEC) wil echter (nog) niet aan een spotmarkt bitcoin ETF. De toezichthouder van de effectenmarkt ziet hier te veel risico's in voor investeerders. Grayscale gaat de strijd echter aan en laat het er niet bij zitten. Ze hebben advocaten ingehuurd en dreigden zelfs met rechtszaken.

Ook namen ze een extra directeur aan: David LaValle, voormalig executive bij Alerian en S-Network Global Indexes.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties