Whale verstuurt 5.000 bitcoin na 7 jaar

De bitcoin blockchain maakt het mogelijk om alle transacties en wallets in de gaten te houden en op basis daarvan een analyse te maken over de gezondheid van het netwerk. Op het moment van schrijven zijn er bijvoorbeeld bitcoin in beweging gebracht met een leeftijd van tussen de 7 en 10 jaar.

Oude bitcoin in beweging

Enkele uren geleden zijn er 5.000 bitcoin met een leeftijd van tussen de 7 en 10 jaar verplaatst. Een leeftijd van 7 tot 10 jaar betekent dat de bitcoin in kwestie voor die periode op hetzelfde adres hebben gestaan. Het gaat dus om een hodler die zijn bitcoin van 2012 tot 2015 kocht en nu besloten heeft deze te verplaatsen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een bijzondere transactie als deze plaatsvond. In maart kwamen er bijvoorbeeld 10.328 bitcoin in beweging op het moment dat bitcoin een koers van 47.700 dollar kende. Die koers vormde destijds een lokaal hoogtepunt, waarna we aan nieuwe correcties begonnen.

Op 13 mei kwamen er daarna weer 2.800 oude bitcoin in beweging tijdens de grote capitulatie, waarna de koers een maand relatief rustig was, om vervolgens in juni compleet te capituleren. Daarna volgde op 20 juli een volgende beweging van 1.105 oude bitcoin tegen de koers van 23.000 dollar, waarna de koers met 10 procent omlaag viel.

Geen bullish signaal

Wat de beweging van ruim 5.000 oude bitcoin van 28 augustus betekent is lastig te zeggen, maar echt bullish is het niet. Het kan zijn dat de eigenaar of eigenaren in kwestie simpelweg hun wallets reorganiseren, maar de kans is groter dat er meer aan de hand is en ze een deel van hun stack willen verkopen.

Het grote verschil met voorgaande bewegingen van oude bitcoin is dat ze in eerste instantie nog niet naar een beurs verstuurd zijn, wat de mogelijkheid van een verkoop overigens niet uitsluit. Met dit soort bedragen is het relatief eenvoudig om een zogenaamde Over-The-Counter (OTC) deal te sluiten en de bitcoin onderhands te verkopen.

Alles bij elkaar is het in ieder geval geen bullish signaal dat deze oude bitcoin in beweging komen. Als de munten al zo lang op hetzelfde adres staan en de eigenaar heeft alles goed geregeld, dan is er in principe geen reden om ze te verplaatsen. Het is dus lastig om deze beweging als een bullish signaal te kwalificeren.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....