80% van alle investeringen in bitcoin voor tenminste 3 maanden in HODL-modus

De bitcoin koers blijft het in 2022 zwaar hebben, maar de echte hodlers laten zich daar niet door afschrikken. Hodlers zijn op dit moment dusdanig standvastig, dat 80 procent van alle investeringen tenminste 3 maanden op hetzelfde adres is blijven staan.

Droog kruit van de bears raakt op

Als de HODL Waves van Glassnode een goede representatie zijn van het investeerders-klimaat in bitcoin, dan lijkt het erop dat de bears langzaam maar zeker door hun droge kruit heen zijn. Zowel in 2012, 2015 als in 2018 bleek het huidige hodl-niveau namelijk het einde van de bearmarkt te markeren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

80% van alle investeringen in bitcoin voor tenminste 3 maanden in HODL-modus

Dit hodl-niveau betekent dat het meerendeel van de bitcoin supply momenteel “slaapt” en dat hodlers in groeiende mate aan hun bitcoin vasthouden. De lagere koersen maken het natuurlijk steeds minder aantrekkelijk om te verkopen.

De kans is dan ook klein dat hodlers die nu nog niet verkocht hebben, besluiten dat op 20.000 of 21.000 dollar ineens wel te doen. Langzaam maar zeker lijken we ons dan ook richting het einde van bearmarkt te bewegen. Althans, als we puur op on-chain analyse afgaan.

Er speelt natuurlijk meer

Bitcoin opereert niet compleet in isolatie en is uiteraard afhankelijk van datgene wat er in de wereld gebeurt. Als het geldsysteem in de fiatwereld naar behoren zou functioneren, dan zou er geen vraag zijn naar de absolute schaarste van bitcoin. Op dit moment zijn de macro-economische omstandigheden nog niet helemaal in het voordeel van bitcoin. In ieder geval op de korte termijn.

De Amerikaanse inflatie is deze week, zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen, binnengekomen op 9,1 procent op jaarbasis. Over 10 dagen is het aan de Federal Reserve om daarop te reageren met een nieuwe rente en de markt verwacht een verhoging van 100 basispunten (1 procent).

Nu is dat op zich geen verrassing en is die informatie waarschijnlijk al redelijk in de huidige prijs verwerkt. Nog belangrijker is hoe de Federal Reserve de komende maanden met de rente zal omspringen. Het interessante is namelijk dat de Amerikaanse economie begint te wankelen en het laatste wat de Fed wil is een recessie.

Voor bitcoin en de rest van de financiële markt lijkt het momenteel vooral afwachten tot het moment waarop de Federal Reserve besluit de rente gelijk te houden of te verlagen om een recessie te voorkomen of om de economie uit een recessie te trekken, mochten we daar al inzitten.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....