9 Amerikaanse senatoren steunen wetsvoorstel over strengere cryptoregels

De Amerikaanse politieke arena is in rep en roer door een nieuw wetsvoorstel dat de wereld van digitale valuta wil reguleren. Senator Elizabeth Warren heeft een wetsvoorstel geïntroduceerd, de “Digitale Activa Anti-Witwas Wet”, dat de steun heeft gekregen van negen andere senatoren. Maar wat houdt dit voorstel precies in en hoe komt zo’n wet in de VS tot stand?

Kernpunten van het Wetsvoorstel:

  1. Het voorstel wil de mogelijke risico’s van cryptocurrencies aanpakken, zoals witwassen en financiering van illegale activiteiten
  2. Cryptobedrijven zouden onder dezelfde regelgeving vallen als traditionele financiële instellingen, zoals de naleving van de Know Your Customer (KYC) en Anti-Witwas (AML) regels
  3. Er is een bijzondere focus op niet-beheerde crypto wallets, die volledige autonomie bieden aan hun gebruikers.

Het wetsvoorstel heeft als doel de risico’s die verbonden zijn aan cryptocurrencies, zoals witwassen en financiering van terrorisme, te verminderen. Om dit te bereiken, stelt Warren voor om cryptobedrijven onder dezelfde regelgeving te laten vallen als traditionele financiële instellingen. Dit betekent dat ze moeten voldoen aan de Know Your Customer (KYC) en Anti-Witwas (AML) regels. Een opvallend aspect van het voorstel is de focus op wallets, die gebruikers volledige autonomie bieden over hun digitale activa.

Hoe komt een wet tot stand in de VS?

Introductie: Een lid van het Congres stelt een wetsvoorstel voor.

Commissieoverweging: Het voorstel wordt besproken in gespecialiseerde commissies.

Debat: Het voorstel wordt besproken in het Huis van Afgevaardigden of de Senaat.

Stemming: Beide kamers (Huis van Afgevaardigden en Senaat) moeten het voorstel goedkeuren.

Presidentshandtekening: De president moet het voorstel ondertekenen voordat het een wet wordt. Als de president weigert, kan het Congres dit veto met een tweederdemeerderheid overrulen.

Senator Warren en haar medestanders benadrukken dat de wet nodig is omdat ‘cryptocurrencies steeds vaker worden gebruikt voor illegale doeleinden.’ Ze hopen met dit wetsvoorstel de digitale valutawereld veiliger en transparanter te maken.

De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de toekomst van dit wetsvoorstel. Het is nu aan het Amerikaanse Congres om te beslissen of ze de wereld van digitale valuta strenger willen reguleren.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...