Stably wil BRC-20 stablecoins naar bitcoin brengen

Stably wil BRC-20 stablecoins naar bitcoin brengen

Bitcoin heeft nu ook stablecoins ín haar blockchain staan. Stably heeft een fiat on/off-ramp gemaakt voor Bitcoin Ordinals.

BRC-stablecoins

Ze hebben een dollargedekte stablecoin gemaakt, de Stably USD. Het is een BRC-20 token op de bitcoin blockchain. Sinds januari dit jaar krijgt het Ordinal NFT-protocol veel aandacht in de community's.

Sinds kort kun je ook losse tokens op de bitcoin blockchain uitgeven met de BRC-standaard. Stably maakt nu tokens aan ter waarde van $1. Die kun je later inwisselen voor 'echte' Amerikaanse dollars die (naar verluidt) bij de in de Verenigde Staten gereguleerde custodian PrimeTrust staan.

Met maandelijkse rapporten door een externe stablecoin-attestor wil het project zorgen dat de dekking gegarandeerd is.

Kory Hoang, CEO en medeoprichter van Stably, vertelt:

“Toen ik Domo, de maker van de BRC20-standaard, ontmoette op de Bitcoin 2023-conferentie in Miami, vertelde ik hem over onze aanstaande plannen voor #USD. Hij vond het geweldig en grappig hoe we een stablecoin op bitcoin creëren om on-chain bitcoinhandel mogelijk te maken. In slechts een week hebben we het voor elkaar gekregen.“

Toekomst?

Het lijkt op een soort Tether, maar in plaats dat het USDT uitgeeft op Tron of Ethereum, doet Stably dat met hun eigen token dus via Ordinals.

Je kunt er grote (!) vraagtekens bij stellen: hoe toekomstbestendig zijn deze BTC-20 tokens eigenlijk? Het versturen of swappen ervan heeft ook veel voet in de aarde.

Met de komst van Taproot Assets Protocol van Lightning Labs lijkt er een meer lightning-native alternatief aan te komen. Het ontwerp van BRC-20 tokens is sowieso erg inefficiënt.

Desondanks gaat het bij de FinCEN gereguleerde Stably gewoon door en ze dromen al van aanstaande samenwerkingen met UniSats en Ordzaar, beide marktplaatsen voor Ordinal-assets.

Let op: het lijkt een zeer experimenteel project waarbij je een enorme bak vertrouwen moet hebben in én Stably én Ordinals én de dekking én uitwisseling ervan. Deze berichtgeving is met name bedoeld om te ontwikkelingen in de Ordinal-space te volgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties