MicroStrategy Overweegt Bitcoin Ordinals voor Applicatieontwikkeling, Stelt Michael Saylor

Volgens Michael Saylor, medeoprichter en voormalig CEO van MicroStrategy, speelt het bedrijf met het idee om met Ordinals aan de slag te gaan. Het is een relatief nieuwe toepassing waar tot nu toe vooral zaken als NFT’s en andere gerelateerde initiatieven zijn uit voortgekomen.

Sinds Saylor geen CEO meer is, is hij nog meer bezig met bitcoin. MicroStrategy heeft 140.000 bitcoin in kas en wil zich daarnaast ook richten op dienstverlening in de industrie. Sommige mensen vinden Ordinals en zaken als BRC-20 tokens niets waard, maar MicroStrategy kijkt er anders naar.

Tijdens de Bitcoin 2023 conferentie in Miami, maakte Saylor duidelijk dat het softwarebedrijf de mogelijkheden van Ordinals onderzoekt met betrekking tot applicatieontwikkeling.

Ordinals wordt vaak gebruikt om NFT-achtige assets te creëren bovenop bitcoin.

Een recente ontwikkeling op dit gebied, gerealiseerd door de pseudonieme Domo, is een experimenteel raamwerk voor het bouwen van tokens bovenop bitcoin. Sinds de introductie hiervan zijn er duizenden zogenaamde BRC-20 tokens gecreëerd.

Deze transacties hebben bijgedragen aan de stijgende transactiekosten op het bitcoin-netwerk, wat goed nieuws was voor miners. Maar eindgebruikers kregen tijdelijk te maken met hoge kosten voor gebruik van het netwerk.

Volgens Saylor is de discussie over Ordinals van belang, omdat “Bitcoin miners op de lange termijn succesvol moeten zijn.” Hij benadrukte dat de ontwikkeling van applicaties die de functionaliteit van bitcoin uitbreiden, ook de algehele adoptie van de munt kan stimuleren, zowel onder individuen, bedrijven als overheden.

Saylor specificeerde niet welke use-cases MicroStrategy mogelijk onderzoekt met betrekking tot Ordinals, maar hij wees op de mogelijkheid om data vast te leggen in de blockchain die niet strikt gerelateerd is aan transacties. Dit kan volgens hem leiden tot talrijke potentiële toepassingen.

Saylor bracht ook de kwestie van bedrijfsbeveiliging ter sprake, en noemde DocuSign, een service die bedrijven en individuen in staat stelt om overeenkomsten veilig te versturen en te ondertekenen. Maar, merkte hij op, dit maakt grote bedrijven afhankelijk van een eigen database.

“Op dit moment hebben bedrijven een zwakkere beveiliging in vergelijking met bitcoin,” zei Saylor, eraan toevoegend dat innovaties met behulp van ’s werelds grootste cryptocurrency een nieuw niveau van beveiliging kunnen introduceren voor bedrijven “dat nu nog niet bestaat.”

Nieuwe hype

Saylor’s opmerkingen komen een week nadat hij Ordinals omschreef als een “katalysator” voor Bitcoin-adoptie in de PBD Podcast. Desalniettemin erkent hij dat Ordinals ook voor allerlei minder serieuze doeleinden zijn gebruikt. “De algemene consensus is dat we dingen bekritiseren die we als onzinnig beschouwen, maar we censureren het niet,” zei hij afgelopen donderdag in Miami.

Saylor wilde niet voorspellen “welk protocol uiteindelijk zal zegevieren,” maar hij stelde dat het verkeerd zou zijn om bitcoin zo te veranderen dat het bepaalde toepassingen censureert. Dit was een verwijzing naar de poging van een groep kern ontwikkelaars, inclusief Luke Dashjr, om Ordinals als “spam” te behandelen en ze uit transacties te filteren. “Als iemand het protocol wil veranderen om iemand anders te censureren van het gebruik van bitcoin, dan denk ik niet dat dat in lijn is met de waarden van de gemeenschap,” stelde de miljardair. “Ik geloof in regels zonder heersers.”

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...