9,5 miljoen mensen kochten hun Bitcoin en crypto bij Robinhood

9,5 miljoen mensen kochten hun Bitcoin en crypto bij Robinhood

De bekende Amerikaanse broker Robinhood heeft 9,5 miljoen klanten die bitcoin en andere cryptocurrency's kopen. Dat is op te maken uit de cijfers van het afgelopen kwartaal.

Robinhood en bitcoin

Het groeicijfer is indrukwekkend. In het laatste kwartaal van 2020 was er nog sprake van 1,7 miljoen klanten die cryptovaluta hadden aangekocht. Nu gaat het om 4,6 keer zoveel klanten die munten zoals BTC in hun bezit hebben.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is een signaal dat cryptocurrency's onder steeds meer Amerikanen aftrek vinden. CEO Vlad Tenev benadrukt het gebruiksgemak van de beleggingsapp, een laagdrempelige manier om munten te kopen. Naar eigen zeggen zijn de prijzen ook concurrerend.

De prijs heeft natuurlijk enorm meegeholpen. Eind 2020 brak deze het oude record van $20.000. Sindsdien heeft de koers bijna de $62.000 aangetikt en meerdere nieuwe records gevestigd. Met name januari was een goede maand voor Robinhood, toen er al 6 miljoen nieuwe 'crypto' klanten zijn verwelkomd.

9,5 miljoen mensen kochten hun Bitcoin en crypto bij Robinhood

Uit een eerdere rapportage is op te maken dat elke klant gemiddeld 500 dollar besteedt aan cryptocurrency's. Ook hier waren de maanden januari en februari de beste maanden.

9,5 miljoen mensen kochten hun Bitcoin en crypto bij Robinhood

Je kunt overigens al bijna 3 jaar cryptovaluta kopen bij deze populaire broker. In 2020 had de broker 13 miljoen klanten in totaal, maar dat aantal is zienderogen gegroeid. Het bedrijf wordt geschat op 20 miljard dollar.

Coinbase

2020 en 2021 in het bijzonder zijn sowieso doorbraakjaren te noemen, ook voor tussenpersonen zoals Robinhood, Square maar ook Coinbase dat aanstaande woensdag 14 april naar de Nasdaq beurs gaat.

Ook Coinbase liet indrukwekkende cijfers zien met 6,1 miljoen actieve gebruikers per maand het afgelopen kwartaal. Dan kun je de conclusie trekken dat Robinhood meer gebruikers heeft. Maar Coinbase haast zich te zeggen dat hij maandelijks actieve gebruikers meten en Robinhood gebruikers die per kwartaal actief zijn.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens gezellig langs in onze Telegram-groep. Join ook het nieuwskanaal om ieder nieuwtje automatisch in je Telegram feed te krijgen.

Lees meer over:
Bitcoin broker

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties