Aandeel bitcoin in betalingen daalde in 2021 bij BitPay

Aandeel bitcoin in betalingen daalde in 2021 bij BitPay

Betalingsverwerker in bitcoin en andere cryptovaluta BitPay verwerkte relatief gezien minder betalingen in bitcoin in 2021 vergeleken met 2020. Het idee bestaat dat bitcoiners liever hodl’en.

65% betalingen met bitcoin

In 2021 is het gebruik van altcoins ten opzichte van bitcoin toegenomen. Het aandeel van bitcoin in de betalingen via BitPay nam af van 92% naar 65%. Van de betalingen werd 15% gedaan in ether en 13% met stablecoin, zoals USDT.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitpay heeft vorig jaar een aantal nieuwe cryptocurrency's toegevoegd aan de betaalopties en die maakten 3% uit van het totaal.

Zowel bedrijven als consumenten hebben in 2021 meer gebruik gemaakt van stablecoins, die een-op-een gekoppeld zijn aan de waarde van bijvoorbeeld de dollar, om internationale betalingen te doen.

Bloomberg denkt dat een deel van de verklaring voor de afgenomen dominantie van bitcoin in de betalingen van BitPay ligt in de prijsstijging van bitcoin ten opzichte van de dollar. Consumenten houden liever hun bitcoins vast dan dat ze die uitgeven.

Kleine speler, snelle groei

BitPay, opgericht in 2011, is uitgegroeid tot een bedrijf met 80 werknemers en een transactievolume van $ 1 miljard. Het helpt allerlei bedrijven met cryptobetalingen, waaronder Microsoft en de Amerikaanse telecomgigant AT&T.

BitPay verwerkt ongeveer 800.000 transacties per jaar. Visa verwerkte in het fiscale jaar dat eindigde op 30 juni 2021 206 miljard creditcardtransacties.

CEO Stephen Pair is optimistisch over de toekomst van de cryptobetalingsverwerker. Daar is aanleiding toe, in 2021 groeide BitPay 57% in betalingsvolume.

“Onze business beweegt tot op zekere hoogte mee met de koers [van cryptovaluta, red.]. Als de koersen dalen, geven mensen minder uit,” vertelt Pair. “We zien niet echt een grote terugval in volume in de recente dip. Dat is waarschijnlijk een indicatie van meer bedrijven die dit nodig hebben als instrument om betalingen te doen.”

Pair is niet van plan om op korte termijn naar de beurs te gaan of om op een andere manier extra investeerders aan te trekken.

“We zijn heel tevreden met waar we, strategisch gezien, nu staan. De sector is nog erg jong,” zegt hij. “In de komende paar jaar gaan we waarschijnlijk zeer forse groei zien.”

Kanttekening: BitPay accepteert (voorlopig) géén lightning betalingen, wat de conclusie dat bitcoin 'minder populair' is als betaalmiddel enigszins relativeert. Alternatieven zoals OpenNode, IBEX Mercado en BTCPay Server winnen juist terrein.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin betaalmiddel BitPay Visa

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties