Rijke bitcoiners trekken naar Puerto Rico voor 0% vermogensbelasting

Rijke bitcoiners trekken naar Puerto Rico voor 0% vermogensbelasting

Het lukt Puerto Rico om met een vrijstelling van vermogenswinstbelasting en lage vennootschapsbelasting Amerikaanse ondernemers aan te trekken die zich bezighouden met bitcoin en andere cryptovaluta. De instroom van nieuw kapitaal levert ook wat gemor op onder de al eerder aanwezige bewoners van het eiland.

Belasting/klimaat

Steeds meer ondernemers in de cryptosector trekken naar Puerto Rico. De aantrekkingskracht bestaat uit het gunstige belastingregime, het tropische klimaat en naar het oordeel van een van de ondernemers, David Johnston, de bitcoin- en cryptocommunity die er inmiddels is ontstaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“Daar zijn al mijn vrienden, ik heb geen enkele vriend meer in New York. Misschien heeft de pandemie het versneld, maar ze zijn allemaal naar Puerto Rico verhuisd,” omschrijft Johnston zijn Fear Of Missing Out.

De Puerto Ricaanse fiscus stelt burgers die minimaal de helft van het jaar op het eiland wonen vrij van vermogenswinstbelasting. Bovendien is de vennootschapsbelasting 4% voor bedrijven die (crypto-)diensten verkopen aan het buitenland. Op het vasteland van de VS zijn deze belastingen veel hoger.

Het klimaat zal ook meehelpen. Puerto Rico ligt aan de oostrand van de Caribische zee tussen de Dominicaanse Republiek en de Britse Maagedeneilanden. De temperatuur is er jaarrond 29 graden Celsius.

Bitcoinkoers

Advocaat Giovanni Mendez zag sinds het begin van de corona pandemie het aantal klanten uit de cryptosector dat zich wilde vestigen in Puerto Rico onverwacht snel groeien. Hij ziet een verband met de koersstijgingen in 2020 en 2021.

“Met de prestatie van bitcoin in 2021 en de resultaten van mijn bedrijf, wist ik dat verandering nodig was en Puerto Rico werd echt een goede optie,” bevestigt crypto investeerder George Burke het gevoel van Mendez.

Nadelen

Puerto Rico is een Caribisch eiland en maakt als unincorporated territory deel uit van de Verenigde Staten, ongeveer zoals de Nederlandse Antillen als ‘bijzondere gemeente’ vroeger bij Nederland hoorden. Amerikaanse burgers kunnen met een binnenlandse vlucht naar de hoofdstad San Juan vliegen en zich er vrij eenvoudig vestigen.

Voor de lokale bevolking is de instroom van nieuwe vermogende burgers niet op alle vlakken prettig. De vastgoedprijzen stijgen de laatste jaren veel sneller dan voorheen en de fiscale vrijstellingen gelden alleen voor niet-Puertoricanen. Een deel van de inwoners vraagt zich af wat cryptogemeenschap aan het eiland toevoegt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin VS belasting

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties