Korting bij Grayscale kan bitcoin naar $100.000 stuwen, aldus analist

Als de geschiedenis zich herhaalt kan bitcoin (BTC) de komende periode weleens doorschieten naar een koers van $100.000 per bitcoin. Het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) handelt momenteel met een fikse korting van 10% en in het verleden is dat heel bullish geweest voor bitcoin.

Volgens Mike McGlone, de senior commodity strateeg bij Bloomberg, laat middels een tweet weten de Grayscale Bitcoin Trust scherp in de gaten te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Negatieve premium kan run naar $100.000 veroorzaken

Bitcoin viel deze week naar een low van $43.000 en heeft het even moeilijk gehad. Uiteindelijk veranderde hierdoor zelfs de GBTC premium van een plus naar een min. Je krijgt korting op je bitcoin als je via GBTC koopt.

In het verleden was dit vaak een voorbode voor een run omhoog voor bitcoin. De laatste keer dat we een negatieve premium zagen bij Grayscale was in maart 2020 en we weten allemaal wat er destijds gebeurde.

Ook begin 2017 dipte de premium onder nul en kort daarna explodeerde bitcoin van $1.000 naar $20.000 per bitcoin. Alles bij elkaar ziet het er ondanks een zwalkende koers dus fantastisch uit voor onze favoriete digitale munt.

GBTC premium lager dan ooit

Op het moment van schrijven is de GBTC premium zelfs lager dan ooit en is de korting op bitcoin voor institutionele beleggers nog nooit zo groot geweest. Zelfs voor de legendarische run van 2017 was de GBTC premium niet zo laag als vandaag.

Persoonlijk heb ik nog niet het gevoel dat we er echt stabiel voorstaan, maar vaak is die emotie juist een indicatie dat de trend weer gaat omdraaien naar het positieve. De afgelopen jaren heb ik geleerd dat je vaak het tegenovergestelde van je gevoel moet verwachten.

Op momenten van euforie lijkt het alsof de bitcoin koers alleen maar verder omhoog kan, heeft iedereen het over de bull run en voelt het alsof je wel gek moet zijn om bitcoin te verkopen. Juist op die momenten zie je vaak een dip ontstaan en pas als je het gevoel hebt dat alles er niet heel rooskleurig voorstaat klimt de koers weer rustig omhoog. Grappig hoe die psychologie werkt.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Grayscale

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....