Aandeel MicroStrategy presteerde 98% beter dan bitcoin

Aandeel MicroStrategy presteerde 98% beter dan bitcoin

Het aandeel van MicroStrategy presteerde beter dan 97% van alle S&P 500-aandelen sinds de invoering van de bitcoinstrategie in 2020. Dat blijkt uit een overzicht dat Bloomberg-journalist Eric Balchunas op Twitter deelt.

Aandeel MicroStrategy

In augustus 2020, enkele maanden na de bitcoincrash naar $3.500, kocht de beursgenoteerde IT-firma van Michael Saylor zijn eerste bitcoin. Sindsdien is de bitcoin prijs flink gestegen, maar ook de aandelen van bitcoinbedrijven zijn meer waard geworden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En ondanks de recente dalingen, doet het MSTR-aandeel het nog steeds beter dan de rest van de S&P 500 index. Dat komt ook omdat de meeste aandelen ook zijn gezakt in 2022.

Het aandeel MSTR heeft een rendement van 158,65% behaald gemeten over de laatste 728 dagen. Vergeleken met de Russell 2000 Index, een index van de 2.000 kleinste beursgenoteerde bedrijven, heeft MicroStrategy een rendement van 25,17% behaald. Terwijl de S&P 500 als geheel 27,40% minder heeft gepresteerd ten opzichte van MSTR.

Opvallend: het aandeel deed het 98% beter dan bitcoin. in vergelijking met Bitcoin 98,28% bedraagt. Voorheen was het bedrijf vrij anoniem, maar doordat CEO Michael Saylor zich profileerde als bitcoin strateeg, kreeg het bedrijf veel meer bekendheid.

Bestuurswissel

Onlangs deed hij een stap terug als CEO en kreeg hij een nieuwe rol als bestuursvoorzitter die zich primair richt op bitcoin. De huidige CFO is benoemd tot de huidige CEO.

Over het tweede kwartaal van 2002 rapporteerde de onderneming een kwartaalomzet van $122,1 miljoen. Bovendien boekte het bedrijf ook $918,1 miljoen aan verlies, waarvan $917,8 miljoen is toe te schrijven aan de bitcoindaling. Het huidige bitcoinbezit is crica 3 miljard dollar waard, tegen een aankoopprijs van 3,9 miljard dollar. In de bearmarkt blijft het bedrijf bijkopen

Lees meer over:
Bitcoin MicroStrategy

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties