Aantal Bitcoin dat richting beurzen wordt gestuurd op hoogtepunt sinds start 2021

Aantal Bitcoin dat richting beurzen wordt gestuurd op hoogtepunt sinds start 2021

Bitcoin bungelt nog altijd rond de $50.000 en de angst overheerst bij de meeste particulieren. De bull run lijkt even te pauzeren om op adem te komen en veel mensen sturen voor de zekerheid hun bitcoin richting beurzen

De dip heeft al veroorzaakt dat meer BTC richting exchanges is gestuurd dan in 2021 tot dan toe en zit op het hoogste niveau sinds de zwarte donderdag van maart 2020.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Eerste bearish signalen in de bull markt?

Coinbase Pro zag, terwijl de koers bleef klimmen, het afgelopen jaar vooral een enorme uitstroom van bitcoin. Dat was een meer dan bullish signaal, maar momenteel lijkt het sentiment even om te draaien.

Deze week kregen alle financiële markten een tik te verwerken met de aankondiging van de Amerikaanse president Biden dat de vermogenswinstbelasting omhoog gaat. Wat het voor investeerders een stuk minder aantrekkelijk maakt om te beleggen.

Aantal Bitcoin dat richting beurzen wordt gestuurd op hoogtepunt sinds start 2021

De combinatie van een oververhitte markt en het slechte nieuws van de Amerikaanse wetgever veroorzaakte een golf van paniek bij veel beleggers. Een recordaantal bitcoin werd richting de exchanges gestuurd om in grote getale verkocht te worden.

Vervolgens we straks onze weg omhoog of zitten we in een bear market?

Bitcoin is momenteel het gesprek van de dag in de financiële wereld en vrijwel iedereen lijkt een rotsvast vertrouwen te hebben in een bitcoin van $100.000. Als we echter op deze manier doorgaan en verder dippen, dan kan dat vertrouwen weleens als sneeuw voor de zon verdwijnen en dan ziet het er een stuk minder rooskleurig uit.

Al hangt het er volledig vanaf hoe jij tegenover bitcoin staat. Als je echt gelooft in de toekomst van bitcoin, dan zou een dip ook geen paniek moeten veroorzaken, maar juist het tegenovergestelde. Voor echte bitcoiners is een dip het ultieme moment om hun zakken verder te vullen.

Sinds MicroStrategy in augustus naar buiten kwam met hun eerste bitcoin-aankoop zijn de institutionele spelers echt voor bitcoin gevallen. Het lijkt mij persoonlijk onwaarschijnlijk dat die trend met een kleine koersval ineens voorbij is. Dit lijkt mij eerder een moment waarop de grote vissen vanuit de krochten van de financiële wereld naar boven zwemmen om de kleinere vissen op te eten.

Lees meer over:
Bitcoin data exchanges

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties