“Bitcoin miners verkopen bij $28.000”

Crypto-dienstverlener Matrixport meldt dat bitcoin (BTC) onder verkoopdruk staat op het prijsniveau van $28.000 en dat miners daar mogelijk verantwoordelijk voor zijn. Het bedrijf vermoedt dat miners gedwongen worden om nieuwe voorraden te liquideren omdat de winstmarges de afgelopen weken zijn gedaald.

De afgelopen week is weer eens te meer duidelijk geworden dat bitcoin moeite heeft om boven de $28.000 te geraken. Flinke verkoopdruk is afkomstig van miners, betoogt datafirma Matrixport in een nieuw rapport.

Op de miningmarkt is sprake van dunnere marges en sommige miners hebben zelfs onrendabele investeringen lopen. Dat de moeilijkheidsgraad blijft toenemen, is een belangrijk signaal dat de concurrentie onder miners blijft toenemen. Deze week bereikte deze maatstaf een nieuw record.

“Tegen de huidige inputkosten en potentiële opbrengsten lijken de meeste machines die vóór 2022 zijn geproduceerd, onrendabel”, citeert Coindesk Markus Thielen, hoofd research bij Matrixport.

Volgens het rapport worden miningbedrijven gedwongen hun bitcoins tegen het huidige prijsniveau te verkopen in plaats van te ‘hodlen’. Tegelijkertijd lopen ze met verkoop risico om potentiële winsten mis te lopen. “Zodra de bitcoin prijs met 10% stijgt, neemt de winstgevendheid van miners als met een factor vier toe”.

Sinds het begin van dit jaar is de bitcoin prijs behoorlijk gestegen en bovendien is het netwerk veel meer in gebruik door de hype rondom het Ordinals protocol. Want naast de block subsidie van 6,25 BTC ontvangen miners ook de transactievergoedingen bij het verwerken van een block. Die liggen door deze hype aanzienlijk hoger.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Zijn diepgaande kennis en analytische vaardigheden stellen hem in staat om complexe marktgegevens te ontcijferen en waardevolle inzichten te delen met zijn publiek. Naast zijn professionele bezigheden heeft Wessel een grote passie voor muziek en sport. Hij brengt graag tijd door buiten de digitale wereld en is een fervent bezoeker van concerten en sportwedstrijden. Deze liefde voor live-evenementen weerspiegelt zijn behoefte aan directe ervaringen en interactie met de wereld om hem heen. Wessel is ook iemand die veel waarde hecht aan tijd doorbrengen met zijn familie en vrienden. Of het nu gaat om een spontane uitstap of een geplande vakantie, hij koestert deze momenten en ziet ze als een essentieel onderdeel van zijn leven. Deze uitstapjes bieden hem niet alleen ontspanning en plezier, maar versterken ook zijn banden met zijn dierbaren. Zijn collega's en kennissen in de crypto-industrie waarderen Wessel vooral om zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid. Hij staat bekend om zijn vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werk te leveren, waarbij hij altijd streeft naar het behalen van concrete resultaten. Zijn pragmatische aanpak en toewijding maken hem tot een waardevolle speler in elk project. Wessel's betrouwbaarheid is een ander kenmerk dat hem onderscheidt. In een industrie die soms onvoorspelbaar en volatiel kan zijn, biedt zijn standvastigheid en integriteit een rotsvaste basis voor zijn collega's, lezers en volgers. Zijn vermogen om consistente en betrouwbare analyses te leveren, heeft hem een gerespecteerde stem in de gemeenschap gemaakt. Samenvattend combineert Wessel zijn uitgebreide kennis van de cryptomarkt met een rijk persoonlijk leven vol muziek, sport en familie. Zijn hands-on mentaliteit en betrouwbaarheid maken hem niet alleen een expert in zijn vakgebied, maar ook een gewaardeerd lid van elke gemeenschap waar hij deel van uitmaakt.