Bitcoin adressen met meer dan 1 btc nemen toe ondanks dip naar $25.000

382 totale weergaven

Het aantal bitcoin adressen met meer dan 1 bitcoin is aan het stijgen. Dat concludeert analist Philip Swift op basis van on-chaindata. Cijfers van Glassnode staven zijn bewering.

Bitcoin adressen met 1 btc of meer

Opvallend: relatief kleine adressen zijn dus stijgende ondanks de dalende trend sinds eind 2021 en de recente 'crash' naar $25.400. De zwarte lijn is de bitcoin koers op een maandelijks tijdframe. De oranje lijn is het aantal adressen met 1 bitcoin of meer op de balans.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

bron: Lookintobitcoin

Data van Glassnode bevestigen het beeld wat Shift schetst. Hieronder de trend van bitcoin adressen met 1 btc of meer op een kleiner tijdframe (drie maanden). Dit zijn er ruim 843.000 volgens Glassnode.

Bitcoin adressen met meer dan 1 btc nemen toe ondanks dip naar $25.000

Bitcoin adressen met 1.000 btc of meer

Maar het wil niet zeggen dat elke speler op de markt bitcoin aan het inslaan is. Bij de grotere spelers op de markt zien we een grilliger beeld. De zogenaamde whales zijn entiteiten on-chain die over duizend bitcoin of meer beschikken. Sinds de uitspraken van de Federal Reserve over quantitative tightening (2 mei) is er een dalende trend zichtbaar bij deze adressen. Dit zijn er nu 2.218 volgens Glassnode.

Bitcoin adressen met meer dan 1 btc nemen toe ondanks dip naar $25.000

Bitcoin adressen met 10.000 btc of meer

Het aantal superwhales zijn wat schaarser, want er zijn volgens Glassnode slechts 95 adressen met daarop 10.000 btc of meer. Beurzen zijn hier overigens uitgefilterd. Het zijn eerder grotere beleggingsfondsen en treasuries van bedrijven die hieronder vallen (MicroStrategy en Tesla). Maar ook blockchainbedrijven Block.One en Tezos Foundation beschikken respectievelijk nog 164.000 btc en ruim 24.000 btc. Het is overigens onduidelijk of die totalen anno 2022 van deze twee namen nog kloppen, want het is gebaseerd op enigszins verouderde informatie.

Doordat het aantal (95) klein is, zitten er wat grillige knikken in de onderstaande grafiek, maar de trend is voorzichtig stijgend de afgelopen drie maanden.

Bitcoin adressen met meer dan 1 btc nemen toe ondanks dip naar $25.000

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency's zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwson-chain

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...