“Accumulatiepunten whales zijn op dit moment belangrijkste support voor bitcoin”

De analisten van Whalemap hebben weer een interessante grafiek gedeeld met de belangrijkste accumulatiepunten van de whales. Vaak zie je dat de bitcoin koers op deze punten een grote mate van steun geniet en derhalve zijn het belangrijke koersniveaus om op te schrijven en in de gaten te houden.

Steun tussen 23.400 en 22.800 dollar

Als we de accumulatiepunten van de whales mogen geloven, dan hebben we de grootste kans op steun rond de 23.400 en 22.800 dollar waar we nu zo'n beetje bivakkeren. De huidige bitcoin koers ligt precies op die 23.400 dollar, wat betekent dat we een interessante periode tegemoet gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als de analyse van Whalemap klopt, dan moeten we in deze regio namelijk veel steun vinden. Op deze koersniveaus hebben de whales in juli 2022 namelijk flink ingekocht. Dat de grotere spelers momenteel de markt domineren blijkt ook wel uit het feit dat 63 procent van al het on-chain volume om transacties van 10 miljoen dollar en groter gaat.

Glassnode heeft een prachtige grafiek op Twitter gepubliceerd waarin we kunnen zien dat de dominantie van grote transacties op het Bitcoin netwerk sinds midden-2020 enorm gestegen is. Waar dat destijds nog om 20 procent van het volume ging, is dat nu al meer dan 60 procent van het volume.

HODL Waves voorspellen bullmarkt

De bitcoin koers mag dan al meerdere afwijzingen op de 24.000 dollar achter de rug hebben, maar als het aan de HODL Waves ligt, dan kan er ieder moment een bullmarkt beginnen. Zodra de HODLers die hun bitcoin 1 tot 2 jaar vasthouden over de 20 procent van de supply schiet, dan is de bearmarkt meestal ten einde.

Als de geschiedenis zich herhaalt en dit een waardevolle indicator blijkt, dan kan het heel goed mogelijk zijn dat we op dit moment aan het begin van een nieuwe bullmarkt staan. Natuurlijk is dit niet de enige indicator, maar we kunnen hiermee weer een bullish on-chain indicator aan het reeds enorme lijst toevoegen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....