Afrekenen met bitcoin met chip in je hand, zo doe je dat

Het Lightning Network is een tweede laag op Bitcoin die razendsnelle en goedkope betalingen mogelijk maakt. De afgelopen jaren is het netwerk enorm gegroeid en het enthousiasme rondom de technologie neemt met de dag toe. Dat enthousiasme heeft één Zwitserse bitcoiner ertoe bewogen om een NFC-chip in zijn hand te laten plaatsen.

Betalen met zijn hand

We kennen die verhaal natuurlijk al van de Nederlandse bitcoiner Martijn Wismeijer die jaren geleden al chips in zijn beide handen liet implementeren voor onder andere bitcoin-betalingen. In het onderstaande filmpje legt Wismeijer zijn beweegredenen uit om dit te doen. Verder gebruikt hij de chips als sleutels voor zijn appartement en om zijn wekker uit te zetten in de morgen.

De Zwitserse IT-professional die nu in de voetsporen of beter gezegd handsporen van Wismeijer volgt, geeft aan de chips vooral te gebruiken om de mogelijkheden van bitcoin te laten zien aan mensen. "Het is vooral om te laten zien wat er mogelijk is", aldus de Zwitser die we alleen kennen onder het pseudoniem F418.

F418 zegt verder dat het vooral een grappige toepassing is, maar dat hij mensen niet adviseert om dit daadwerkelijk te gebruiken of hem na te doen. Uiteindelijk voegt het natuurlijk weinig toe en kan het er zelfs voor zorgen dat criminelen denken dat er iets te halen valt met jouw handen. Daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten.

"Ik voel er niets van"

De eerste poging om een chip te implanteren ging mis, want de chip in kwestie bleek defect te zijn. Vervolgens bezocht F418 een chirurg die de chip weer uit zijn hand haalde om vervolgens een nieuwe te plaatsen. De huidige chip werkt en wekt geregeld de verbazing als hij presentaties aan bijvoorbeeld bankiers geeft.

"Het is grappig als je een presentatie geeft over betalingen en met mensen praat die bij banken werken. Je ziet de ogen groter worden als ze mij betalingen zien doen met mijn hand. Maar je hebt uiteraard geen chip in je hand nodig om hetzelfde resultaat te bereiken", aldus F418 tegenover Cointelegraph.

Verder geeft de Zwitser aan helemaal geen last te hebben van de chip in zijn hand. "Ik voel er niets van, zelfs als ik naar de sportschool ga", zo vertelt de bitcoiner. "Als je een open netwerk hebt, waarop iedereen innovatieve dingen kan proberen, dan heeft dat altijd voordelen ten opzichte van gesloten systemen waar slechts een kleine groep mensen aan kan werken", zo sluit F418 af.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....