American Express en Abra lanceren crypto-reward creditcard

Creditcardmaatschappijen spelen in de Verenigde Staten een veel grotere rol dan in Nederland. Ze proberen dan op allerlei manieren klanten aan zich te binden door ze enorme voordelen bieden. American Express heeft een nieuwe manier gevonden: cryptovaluta.

Crypto-creditcard

Het betaalbedrijf gaat een samenwerking aan met wallet-provider Abra. De bedrijven hebben Abra Crypto Card gelanceerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de betaalkaart kunnen gebruikers die transacties met Amerikaanse dollars doen, tegelijkertijd cryptovaluta verdienen. Het loopt allemaal via het netwerk van Amex.

Het bedrijf maakt niet bekend welke cryptovaluta er worden uitgedeeld aan klanten. De eerste versie van de betaalpas zal eind dit jaar worden gelanceerd. Als je een cryptokaart wilt hebben, moet je wel eerst nog wel de waiting list overleven.

CEO Barhydt vertelt gebruikers uiteindelijk hun rewards in meerdere cryptovaluta kunnen krijgen. De gebruikers moeten wel een account hebben bij Abra, voordat de kredietlijn beschikbaar is.

Hogere limieten

Via de app kan men dan ook de cryptovaluta inwisselen en/of verkopen.

“Uiteindelijk werken we ook aan een oplossing waarmee men het bestaande crypto-saldo kan gebruiken om uw kredietlimiet te verhogen. Ik denk dat dat een groot voordeel is, omdat veel crypto-houders soort van gestraft worden als het gaat om bankieren en het verkrijgen van kredieten”, aldus Barhydt.

American Express en Abra zetten in op twee verschillende groepen: ervaren cryptofanaten en degenen die door middel van de rewards voor het eerst in bezit willen komen van cryptovaluta. Ze verdienen zo bitcoin zonder dat ze ooit een aankoop hoeven te doen.

Het regent de laatste weken nieuwe crypto-betaalkaarten. Edge lanceerde vorige week een anonieme betaalpas, Relai maakte een bitcoinkaart bekend en Coin Corner kwam met een lightning-NFC-chip. Bij Nexo kun je ook al een creditcard gebruiken als je bitcoin als onderpand aanhoudt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws