Amerikaans bedrijf gaat weer bitcoin minen bij Niagara Falls na geluidsoverlast

U.S. Bitcoin Corp (USBC) zal naar verwachting een schikking treffen met de stad Niagara Falls in de staat New York. Hierdoor zal het bedrijf haar mining activiteiten weer kunnen hervatten.

Schikking na klachten

USBC heeft namelijk een mining faciliteit van 50 megawatt (MW) staan in de buurt van de welbekende watervallen. Het is echter een omstreden project vanwege geluidsklachten van bewoners.

Begin maart beval Edward Pace, rechter van het Hooggerechtshof van de staat, dat het bedrijf moest stoppen met het minen bij Buffalo Ave. Dat is de naam van de mining farm. Ook moest het bedrijf een boete betalen van $1 miljoen.

Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde dat de farm sindsdien is gesloten. Daardoor staat ook de potentiële rekenkracht van 1,1 exahashes/seconde (EH/s) offline.

De deal die naar verwachting woensdag door de gemeenteraad zal worden gestemd, beperkt de geluidsoverlast van de faciliteit tot 65 decibel. Ook moet er een “geluiddempende muur” komen met daarbij een “onafhankelijke monitor” die het geluidsniveau in de gaten houdt.

USBTC zal ook moeten voldoen aan nieuwe bestemmingswetten die betrekking hebben op het ontwikkelen of kopen van hernieuwbare energie in verhouding tot hun energieverbruik. De komende 30 dagen moet het ook $150.000 aan nalevingskosten betalen.

Het mining bedrijf heeft in totaal vier plekken waar het bitcoin verdient. De Buffalo Ave was er hier één van. De drie andere faciliteiten behoorden voorheen toe aan het failliete Compute North; waarvan er twee in samenwerking met Generate Capital zijn overgenomen.

De overname van de 680 MW aan capaciteit trok vervolgens de aandacht van Hut 8 uit Canada. De twee bedrijven kijken nu of ze kunnen fuseren. Hut 8, doorgaans een fervent bitcoin hodler, wilde zelfs een deel van zijn verdiende bitcoin verkopen om de samenwerking te realiseren.

Erin Dermer van Hut 8 kan niet zeggen of de zaak die nu bij de Niagara Falls loopt de fusie beïnvloedt.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining