Amerikaans congres onderzoekt de noodzaak voor wetgeving voor stablecoins en hun rol in de betalingen

Het Amerikaanse Congres houdt binnenkort twee belangrijke hoorzittingen over crypto-gerelateerde onderwerpen. Verschillende toezichthouders moeten hun zegje doen.

Op dinsdag zal Gary Gensler, de voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC), getuigen voor de Commissie financiële diensten van het Huis over het "Toezicht op de Securities and Exchange Commission." De dag daarna is het de beurt aan de subcommissie Digitale Activiteiten, Financiële Technologie en Inclusie. Zij gaan het hebben over wetgeving rondom onder andere stablecoins.

Gensler kreeg onlangs kritiek vanuit zijn eigen organisatie. Hester Peirce, commissaris van de SEC, heeft namelijk bezwaar gemaakt tegen zijn laatste beleidsmaatregel. Deze verandert de wettelijke definitie van een effectenbeurs om cryptocurrency- en digitale activa-beurzen hierin op te nemen. Peirce is het niet eens met deze uitbreiding van de bevoegdheden van de SEC.

Op woensdag zal het Congres zich richten op stablecoins en de noodzaak voor wetgeving. Een nieuw ontwerpvoorstel van 72 pagina's voorziet in vereisten voor stablecoin-uitgevers op federaal en staatsniveau, normen voor interoperabiliteit, rapportage en handhaving, en een moratorium van twee jaar op nieuwe stablecoins totdat er een studie is afgerond door het Amerikaanse ministerie van Financiën. Kortom: een hoop extra mogelijke nieuwe kaders voor stablecoins in de Verenigde Staten.

Jeremy Allaire, CEO van Circle, noemt het wetsvoorstel een product van een samenwerking tussen beide partijen en het eerste alomvattende voorstel voor betalings-stablecoins. Hij benadrukt dat dit een belangrijk moment is voor de toekomst van de dollar en de valuta op het internet. De hoorzittingen beloven dus belangrijke ontwikkelingen te brengen in de crypto-industrie. Circle is de uitgever van een van de grootste Amerikaanse stablecoins.

Lees meer over:
AmerikaSEC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...