Amerikaans e-commerceplatform accepteert nu Bitcoin betalingen

E-commerceplatform Shop.com gaat cryptobetalingen accepteren. Het Amerikaanse bedrijf is eigendom is van Market America. Ze gaan samenwerken met betaalprovider BitPay om (onder andere) Bitcoin te accepteren.

Integratie Bitcoin op webshop

Shop.com is een webshop waar je tal van spullen kunt kopen: van kleren en schoenen tot elektronica en sportproducten. Het is in 2010 overgenomen door Market America voor een onbekend bedrag. Ze zijn bekend als prijsvergelijk website waarop 1.500 andere webshops zijn aangesloten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gebruikers krijgen de mogelijkheid om te betalen met Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Wrapped Bitcoin (WBTC), Dogecoin (DOGE), Litecoin (LTC) en vijf stablecoins. Bitcoin is al sinds november 2019 goed voor 90% van alle betalingen die BitPay verwerkt aan de (digitale) kassa. Na BTC volgt Bitcoin Cash met een ‘marktaandeel’ van tussen de 3 en 5%

Steve Ashley, president en COO van Shop.com, noemt de samenwerking een volgend hoofdstuk voor het bedrijf. Ze zijn van plan om BitPay te integreren in alle landen waar Market America actief is. Dat houdt in dat Bitcoin-betalingen via het platform beschikbaar gaan zijn voor klanten uit de Verenigde Staten, Canada, Australië, Hong Kong, Taiwan, Verenigd Koninkrijk, Singapore en Maleisië.

Reputatie BitPay

BitPay is een populaire manier voor bedrijven die om de gateway voor cryptobetalingen mogelijk te maken, maar om ook met fiatvaluta te werken. Je kunt namelijk ook via BitPay de directe conversie doen: de koper verstuurt Bitcoin, terwijl de ontvanger dollars op de rekening krijgt.

Het bedrijf heeft een niet al te goede reputatie in de bitcoin community, gezien ze het Lighting Netwerk niet willen integreren. Laat Lightning nu net de manier zijn om goedkoop en snel transacties te kunnen doen.

Ook stopten ze al eens betalingen naar een non-profitorganisatie in Hong Kong. Censuur is nu net een van de dingen die Bitcoin van nature oplost.

Eind vorig jaar kwam het bedrijf met een plan om een nationale bank te worden in de Amerikaanse staat Georgia. Ze hebben daarvoor ook een aanvraag ingediend bij marktwaakhond OCC.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!